annonse

Varslingen fra Margaretestiftelsen: Setter nye krav til omsorg

HAR LEVERT RAPPORT
HAR LEVERT RAPPORT: Komité for helse, omsorg og levekår. Fra venstre; Majken Messel, Ingrid Skårmo, Edward Terjesen og Atle Svendal. (Foto: Inger Stavelin)

+ Politikerne følger opp den omfattende rapporten om omsorgstjenestene, på bakgrunn av varslingen fra Margaretestiftelsen.

Tore Ellingsen

Komitéleder Atle Svendal fikk i bystyret mye ros for den omfattende og vel forberedte runden han tok med omsorgskomiteen til kommunens institusjoner.

Bakgrunnen var varslingen om forholdene ved Margaretestiftelsen.

Slipper til de ansatte

– Vi har snakket med 15 ledere og 40 ansatte, dessuten sju studenter, fortalte Svendal, og mente de fikk et godt inntrykk av hverdagen innen omsorgstjenestene.

Komiteen var enige om oppfølging og fikk med seg hele bystyret i tiltak som blant annet å øke antall forsterkede plasser ved Plankemyra, gi alle beboere på bo- og omsorgssentrene minst en aktivitet hver dag, medisinkurs til alle ansatte som er involvert i medisinutdeling, videreutvikle mattilbudet med større grad av matvalg, og i større grad ta med pasient- og brukerståstedset, spesielt når det gjelder å ha færre pleiere å forholde seg til.

– Jeg mener vi først og fremst slipper til de ansatte i denne statusrapporten. Vi har vektlagt hvordan det er å jobbe ute i enhetene. Nå har vi gode data og et godt utgangspunkt for arbeidet videre, fremholdt komitélederen.

Og det var bystyret enig i.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.