annonse

Leder: Trailere på gamle E18 gir grunn til bekymring

NY VEI
NY VEI: Men nå er trailerne på den nye veien etterlyst. Bildet ble tatt i forbindelse med åpningen av den nye veien. (Foto: )

+ Det lekker trafikk til gamle E18. Søndag 1. september måtte bilistene som kjører mellom Arendal og Tvedestrand igjen betale for å kjøre på den nye veien. Da ble bommene på ny E18 skrudd på, etter at folk har kjørt gratis i hele sommer.

Og det er ikke bare bilistene som har levd i fryd og gammen i sommermånedene. Beboerne langs gamle E18, i Austre Moland, har kunnet nyte en kopp kaffe – uten å måtte nippe til lyden av trafikkstøy samtidig. De har også sluppet å måtte lytte etter lyden av ulende sirener. Det er grunn til å minne om at da den nye E18 havnet høyt på veimyndighetenes prioriteringsliste, var de mange ulykkene en av årsakene til at ny E18 havnet øverst.

Men det var altså før 1. september. For nå suser både personbiler og vanlige trailere på den gamle veien igjen. Jan Kløvstad, Austre Moland-beboer og fylkestingsmedlem for Venstre, er blant dem som er overrasket over den økende trafikklekkasjen tilbake til gammel vei.

– Jeg hadde ikke trodd det skulle bli så ille igjen, sier Kløvstad som først og fremst merker den økte trafikken i «pendlertidsrommene», på morgen og ettermiddag, når folk skal til og fra arbeid. Det gjør også Frps Anders Kylland, og de to peker begge på bompengene som årsak til at trafikken øker igjen.

Fra 1. september koster det 44 kroner å passe de to bomstasjonene på Mørland og Stølen, dersom man ikke har bombrikke, og 35,20 kroner med bombrikke. Bussprisen på et månedskort er 920 kroner. Prisen for å passere i bomstasjonene skal etter hvert ned til 35 med brikke og 28 kroner uten brikke.

Foreløpig har ikke sindige sørlendinger markert noe høylytt opprør mot bompenger. De bruker blinklys og svinger av til den gamle veien i stedet. Trafikklekkasjene til gamle E18 forteller at det haster med et bedre busstilbud og at bomprisene må ned for å få flere med seg over på den nye.