annonse

Da han fyrte opp en røyk inne på bensinstasjonen, ble det spetakkel

SIGARETT
SIGARETT: Å tenne opp en røyk - inne på en bensinstasjon, var neppe et sjakktrekk av 17-åringen fra Froland. (Foto: Illustrasjonsfoto/Shutterstock)

+ Å tenne opp en røyk - inne på en bensinstasjon, var neppe et sjakktrekk av 17-åringen fra Froland.

Arne Ingmar Eggen

Ikke husker han hvordan han kom dit.

At han nektet å oppgi navnet sitt - da politiet ble tilkalt, husker han heller ikke.

Men han har et svakt minne om at han tente opp en røyk. Og diskusjonen med en ansatt på Shell-stasjonen på Myrene i Arendal om dette var så lurt.

«Ting gikk litt ut av kontroll», forklarte 17 åringen om festen som han husker han var på i Tvedestrand tidligere på kvelden.

Nektet for fyllekjøring

Med dette utgangspunktet stilte en 17 år gammel gutt fra Froland forleden opp i Aust-Agder tingrett - tiltalt for ordensforstyrrelser på offentlig sted og for å ha nektet å samarbeide med politiet.

For disse forholdene la han seg flat og tilsto alt.

Men for å ha kjørt i fylla med moped - som han også sto tiltalt for ved en annen anledning, ville han ikke ha hengende på seg.

Dette til tross for at politiet påtraff ham på moderen. Med nærmere 1,5 i promille.

Slipper å gå i fengsel

I retten kunne han nemlig fortelle at han riktignok var på fest den aktuelle kvelden, men at det var noen venner som ville teste og hadde kjørt mopeden.

Derfor var motoren varm da de påtraff ham. Sittende på mopeden - i ivrig dialog med en jente.

På denne historien ble han ikke trodd. Spesielt ikke etter at et edru vitne hadde bekreftet at hun så ham komme kjørende på mopeden.

Selv om det normalt skal reageres med ubetinget fengsel for kjøring med så mye promille, slipper 17-åringen med en betinget fengselsstraff. Nettopp fordi han bare er 17 og det skal gode grunner for å sette en mindreårig i fengsel.

Men han mister førerretten for moped og må også vente i to år før han kan kjøre opp på bil. I tillegg må han betale en bot på 5.000 kroner.

Innen to uker må 17-åringen ha bestemt seg for om han skal anke dommen i Aust-Agder tingrett.