annonse

Eiendommen hvor alt er gått ut på dato er solgt - langt over prisantydning

2.000 MÅL
2.000 MÅL: Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet. (Foto: Fokus Foto/Kay Myrstrand)
STORT HOVEDHUS
STORT HOVEDHUS: Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet. (Foto: Fokus Foto/Kay Myrstrand)
KJØKKEN
KJØKKEN: Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet. (Foto: Fokus Foto/Kay Myrstrand)
PEISSTUE
PEISSTUE: Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet. (Foto: Fokus Foto/Kay Myrstrand)
STOR INTERESSE
STOR INTERESSE: Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet. (Foto: Fokus Foto/Kay Myrstrand)
LÅVEN
LÅVEN: Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet. (Foto: Fokus Foto/Kay Myrstrand)

+ Landbrukseiendommen på Myre på Vegårshei fikk enorm interesse - og flere titall tok turen på visning søndag. I dag ble den solgt.

Jørund Flaa

- Eiendommen er solgt i dag. Kjøpesummen havnet betydelig over prisantydningen, sier eiendomsmegler Torstein Johansen Raadhuset Eiendomsmegling i Risør. 

Han ønsker ikke å opplyse eksakt kjøpesum, men vedgår at det er snakk om over 5 millioner kroner. Landbrukseiendommen hadde en prisantydning på 3,5 millioner kroner.

LES OGSÅ: Alt har gått ut på dato og kjøper må pusse opp for store summer: - Likevel er interessen enorm

- Stor interesse

Agderposten omtalte den spesielle landbrukseiendommen på Vegårshei fredag. Før første visning var det enorm interesse rundt den 2.000 mål store eiendommen på Myre. 

Eiendomsmegleren hadde fredag hatt rundt 70 telefoner. I tillegg hadde bobestyrer Bent Moland også hatt en rekke henvendelser fra interessenter på den herskapelige eiendommen. 

- Det var stor interesse i forkant, og det kom også veldig mange på visning. Jeg vil anslå at det var rundt 40 på visning søndag ettermiddag, sier megleren. 

Ha opplyser at flere av de fremmøtte var oppriktig interessert i eiendommen. 

- Flere budgivere

- De nysgjerrige var nok i flertall - slik det vanligvis er på denne typen eiendommer - men det var mange interessenter også. Det var flere som deltok i budrunden og salgssum ble jo da også betydelig over prisantydningen, sier Johansen. 

Han ønsker ikke å opplyse hvem som til slutt fikk tilslaget.

- Det kommer nok frem etterhvert, men det er ikke noe vi opplyser om nå, sier han. 

Testamenterte til menigheter

Den 2.000 mål store eiendommen var eid av Marie «Maj» Barbro Svalastog, som døde i februar i år. 

97-åringen etterlot seg da to store eiendommer på Vegårshei: Landbrukseiendommen på Myre og en litt mindre landbrukseiendom på Ljøstad. 

Begge eiendommene ble testamentert bort til forskjellige kristne organisasjoner:

• Eiendommen på Ljøstad, som ble gitt til Guds Menighet på Vegårshei, Den Norske Misjonsalliansen og Frelsesarmeen, ble solgt i juli i år.

• Eiendommen på Myre, som ble gitt til Guds Menighet på Vegårshei, Den norske Isralesmisjonen og Det norske Misjonsselskap, ble solgt mandag 16. september - lngt over prisantydning.

Bygd av lensmann

Hovedhuset ble bygd i 1934 av daværende lensmann Tjøstolv Myre, som er bestefar til Barbra Marie Svalastog.

Eiendommen gikk så i arv foreldre og deretter til «Maj» og hennes mann Olav Svalastog. De to fikk aldri barn og «Maj» ble enke i slutten 30-årene. Hun levde et stille tilbaketrukket liv i Arendal og eiendommen på Myre på Vegårshei ble ikke vedlikeholdt mot slutten. 

- Eiendommen var veldig flott da den ble bygget og i årene etterpå, men det er ikke ordentlig vedlikeholdt. Alt er gått ut på dato, fortalte bobestyrer Bent Moland til Agderposten fredag.

Agderposten: - Så man må regne med å bruke litt penger på oppussing?

- Man må regne med å bruke mye penger på oppussing. Det blir ikke billig, sa han da.