annonse

Da Javid endret takeaway-boksene, gikk restauranten fra minus til pluss

OVERSKUDD
OVERSKUDD: Daglig leder Rina Ansari og styreleder Javid Ansari på Flavours of India. (Foto: Irene Hegge Guttormsen)

+ Javid og Rina Ansari kan juble over et meget godt år for den indiske restauranten de driver i Arendal.

Jon Andreassen

Regnskapet for 2018, som nylig ble offentliggjort, viser at Ansari har snudd et underskudd på 39.000 kroner i 2017 til et overskudd på 339.000 før skatt i fjor.

Store kostnadskutt

Den indiske restauranten Flavours of India har gjennom flere år slitt med å drive lønnsomt, men afghanske Ansari ser nå ut til å ha knekt koden.

– Nå kjøper jeg inn take-away-bokser og servietter til en brøkdel av hva jeg gjorde tidligere. Før betalte jeg fem kroner per boks, og nå får jeg de for én kroner inkludert lokk, sier styreleder Javid Ansari.

Han driver restauranten sammen med kona Rina Ansari.

Ifølge tallene som er tilgjengelige på nettstedet proff.no, er det nettopp restaurantens varekostnader som er betydelig redusert. De er halvert.

– Jeg kjøper også råvarer til en lavere pris enn før. Der har de attpåtil cashback-bonus på 4 prosent. Jeg sparer tre til fem tusen kroner i uka på innkjøp, forklarer Ansari.

Lønnsutgiftene er også kuttet med 400.000 kroner.

Da lever restauranten greit med at salgsinntektene har falt med 500.000 kroner.

I 2016 gikk restauranten med et marginalt overskudd på 58.000 før skatt, mens det i 2015 endte med et underskudd på hele 512.000 kroner.

– Nå har jeg lært meg bedre hvordan man bør drive. Før klarte vi ikke å utnytte Arendalsuka og Canal Street. Vi hadde for korte åpningstider, sier han.

Meget god lønnsomhet

Etter det gode året karakteriserer nettstedet lønnsomheten til selskapet New Flavours of India AS som meget god.

Det er en solid oppgradering fra å være «ikke tilfredsstillende» i 2017.

Soliditeten er derimot ikke like god til tross for et godt 2018, men også den er på rett vei og kraftig forbedret fra 2017.