annonse

Kalte både dørvakt og politi for «nigger» – dømt for det ene

DØMT
DØMT: Kristiansanderen slapp med samfunnsstraff i Kristiansand tingrett. (Foto: NTB scanpix)

+ Ifølge Kristiansand tingrett var det ikke som et uttrykk for rasisme at da han kalte dørvakten en «jævla nigger». Munnbruken mot politiet ble han derimot dømt for.

Arne Ingmar Eggen

Kristiansanderen gjorde i hvert fall ikke forskjell på folk da han ble nektet adgang på et utested og kalte den mørkhudede dørvakten for en «jævla nigger».

For da politiet kom for å arrestere ham for fyll og raseri, kalte han politimannen med etnisk norsk opprinnelse for «jævla hvite nigger».

Nå er han dømt for å ha skjelt ut politiet, men frikjent for å ha kommet med rasistiske utsagn.

Ikke rasisme

Ifølge Kristiansand tingrett var det ikke som et uttrykk for rasisme at kristiansanderen kalte dørvakten en «jævla nigger».

Derimot dreide det seg om det tingretten beskriver som utskjelling av den mørkhudede dørvakten, men dette sto kristiansanderen ikke tiltalt for.

«Tiltalte skrek her skjellsord mot vakten i sinne mot at han ble lagt i bakken og holdt fast», skriver Kristiansand tingrett.

At han fulgte opp med å kalle de etnisk norske politifolkene det samme – da de kom for å arrestere ham, mener tingretten bekrefter at det dreide seg om utskjelling og ikke rasisme.

All inn

For kristiansanderen var det virkelig «all inn» da han 21. april i år hadde bestemt seg for å besøke utestedet «All Inn» i Kristiansand sentrum.

Selv om han ble stoppet i døren – fordi han var for full – så skulle han inn.

Koste hva det måtte koste.

Fikk samfunnsstraff

Nå har han fått regningen for å ha slått seg krakilsk da politiet kom for å arrestere ham.

I 43 timer må han gjøre en innsats for samfunnet. I tillegg må han betale saksomkostningene på 3.000 kroner.

Innen to uker må han ha bestemt seg for om han vil anke dommen i Kristiansand tingrett.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.