annonse

Leif brakk skulderen etter kollisjonen med den løpske hesten

KRASJET MED LØPSK HEST
KRASJET MED LØPSK HEST: Leif Jørgensen kjørte denne Yamaha-motorsykkelen da han krasjet med en løpsk hest torsdag. (Foto: Arne Ingmar Eggen)

+ Leif Jørgensen ante fred og ingen fare da han kjørte på fylkesvei 420 på Fevik torsdag. Plutselig var hesten rett foran ham.

Jørund Flaa

- Jeg så ikke noe før hesten plutselig var der. Jeg er usikker på om det var jeg som kjørte i den, eller om hesten løp inn i meg - men jeg tror kanskje det siste, sier Jørgensen til til Agderposten fredag. 

Under ett døgn tidligere var den godt voksne motorsyklisten involvert i den uvanlige trafikkulykken på Fevik i Grimstad. 

LES OGSÅ: Motorsyklist kolliderte med løpsk hest

- Fløy over hesten

Det var like før klokken 16.00 torsdag at nødetatene fikk melding om ulykken. 

- Hest mot motorsykkel. Pasient skal være våken og puster. Vi er på vei sammen med ambulanse, opplyste operasjonsleder i Agder politidistrikt.

 Motorsyklisten selv anslår at han kjørte et sted mellom 40 og 50 kilometer i timen da ulykken skjedde. 

- Det er 60-sone på stedet der og jeg hadde heldigvis begynt å bremse ned for å svinge av. Jeg har fått beskrevet av de som så på at hesten gikk ned i kne da vi traff hverandre, jeg ble kastet over den og dundret i asfalten med skulder og hode først, sier Jørgensen. 

Flere brudd

Motorsyklisten ønsker ikke å bli tatt bilde av, men forteller gjerne om den spesielle opplevelsen. 

- Det var nokså vondt og jeg kunne ikke bevege meg noe særlig, men mange folk strømmet til for å hjelpe. Jeg må få takke alle som var så hjelpsomme, det var flott å oppleve når ulykken først var ute, sier han. 

Både politi og ambulanse var også raskt på stedet- Jørgensen ble brakt til sykehus med smerter i skulderen.- Jeg har flere brudd i skulderbladet, samt noe problematikk med den ene lungen. De har satt i drén i lungen, sier MC-føreren fra sykesengen. 

- Slet seg

Hesten skal ha kommet fra ulykken uten alvorlig skader, får Agderposten opplyst. 

Jørgensen har selv snakket med hesteeieren etter ulykken.

- Hun var lei seg, men det er ikke noe å være lei seg for. Hun fortalte at de hadde vært på skogen og arbeidet med hesten. På et tidspunkt slet den seg løs og stakk av - den ville hjem til ridesenteret må vite. Da måtte den jo krysse veien da og så sa det pang, sier han. 

Skryter

MC-føreren skryter av all hjelpen han har fått - både på ulykkesstedet og på sykehuset. 

- Jeg kunne ikke fått bedre hjelp enn det jeg har gjort. Alle er hyggelige og blide, sier han. 

Agderposten: - Og motorsykkelkarrieren, legges den på hylla nå da?

- Å nei, jeg skal ut på sykkelen igjen så fort helsa tillater det, sier Leif Jørgensen.  

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.