Agderposten

Nyheter

Alt har gått ut på dato og kjøper må pusse opp for store summer: - Likevel er interessen enorm

Alt har gått ut på dato og kjøper må pusse opp for store summer: - Likevel er interessen enorm

Landbrukseiendommen på Myre på Vegårshei er gjenstand for ekstrem interesse.

annonse

- Det er meget stor interesse for denne gården. Jeg har nok hatt et sted mellom 60 og 70 henvendelser, sier eiendomsmegler Torstein Johansen Raadhuset Eiendomsmegling i Risør. 

I tillegg har bobestyrer Bent Moland også hatt en rekke henvendelser fra interessenter på den herskapelige og store eiendommen på Myre på Vegårshei. 

Det var Tvedestrandsposten som omtalte salget av eiendommen først

Etterlot seg to store eiendommer

Den 2.000 mål store eiendommen var eid av Marie «Maj» Barbro Svalastog, som døde i februar i år. 

97-åringen etterlot seg da to store eiendommer på Vegårshei: Landbrukseiendommen på Myre og en litt mindre landbrukseiendom på Ljøstad. 

Begge eiendommene ble testamentert bort til forskjellige kristne organisasjoner:

• Eiendommen på Ljøstad, som ble gitt til Guds Menighet på Vegårshei, Den Norske Misjonsalliansen og Frelsesarmeen, ble solgt i juli i år.

• Eiendommen på Myre, som ble gitt til Guds Menighet på Vegårshei, Den norske Isralesmisjonen og Det norske Misjonsselskap, er nå lagt ut for salg.

Fokus Foto/Kay Myrstrand - OPPUSSINGSPROSJEKT Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.

OPPUSSINGSPROSJEKT: Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.Foto: Fokus Foto/Kay Myrstrand

Herskapelig

Myre-eiendommen eies nå av de tre menighetene - med en tredjedel hver. De har sammen oppnevnt Bent Moland som bobestyrer for å bistå med salget.

- Dette var en flott eiendom og herskapelig eiendom da den ble bygd, det er det ingen tvil om. Den er herskapelig og flott, sier Moland til Agderposten.

Hovedhuset ble bygd i 1934 av daværende lensmann Tjøstolv Myre, som er bestefar til Barbra Marie Svalastog. Eiendommen gikk så i arv foreldre og deretter til «Maj» og hennes mann Olav Svalastog. De to fikk aldri barn og «Maj» ble enke i slutten 30-årene. Hun levde et stille tilbaketrukket liv i Arendal og eiendommen på Myre på Vegårshei ble ikke vedlikeholdt mot slutten. 

Det er med andre ord et oppussingsprosjekt som nå skal selges. 

Fokus Foto/Kay Myrstrand - VERANDA OG UTSIKT Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.

VERANDA OG UTSIKT: Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.Foto: Fokus Foto/Kay Myrstrand

- Vil koste mye

«Boligen er solid bygget, men har et vesentlig etterslep av vedlikehold og mye av bygningsdeler har gått ut på sin naturlige levetid», heter det i salgsannonsen på finn.no.

annonse

- Det er enormt mye som må gjøres, slår Moland fast. 

- Eiendommen var veldig flott da den ble bygget og i årene etterpå, men det er ikke ordentlig vedlikeholdt. Alt er gått ut på dato, sier han.

Agderposten: - Så man må regne med å bruke litt penger på oppussing?

- Man må regne med å bruke mye penger på oppussing. Det blir ikke billig, sier bobestyreren. 

Fokus Foto/Kay Myrstrand - PEISSTUE Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.

PEISSTUE: Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.Foto: Fokus Foto/Kay Myrstrand

- Mange bygninger

Likevel er altså interessen rundt eiendommen enorm. Det er ventet stor pågang og mye folk på visning førstkommende søndag (15. september). 

- Det er nok en del som bare er nysgjerrige - det har vært stengt i mange år dette huset -  men vi regner med at det kommer mye folk ja. Det er samtidig flere som har vist seriøs interesse rundt eiendommen, sier megler Torstein Johansen.

annonse

Eiendommen består av et stort hovedhus på flere hundre kvadratmeter. I tillegg kommer stor låve og en rekke mindre bygninger - som garasje, stabbur og uthus. 

Fokus Foto/Kay Myrstrand - STORT HOVEDHUS Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.

STORT HOVEDHUS: Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.Foto: Fokus Foto/Kay Myrstrand

- Stor verdi

«Interessenter vil kunne se muligheten av å utnytte arealet rundt huset og uthuset  til ulike formål. Her er det gode muligheter for å oppfylle småbruksdrømmen med dyr og hobbyjordbruk. Eiendommens største verdi er skogen» heter det i annonsen. 

Hovedhuset har forøvrig flott utsikt og ligger svært solrikt til på eiendommen. Hovedhuset har flere altaner og balkonger.

Prisantydningen er på 3,5 millioner kroner, men ny eier må altså belage seg på å bruke en del penger på oppussing i tillegg. 

Fokus Foto/Kay Myrstrand - KJØKKEN Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.

KJØKKEN: Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.Foto: Fokus Foto/Kay Myrstrand

Fokus Foto/Kay Myrstrand - ENTRÈ Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.

ENTRÈ: Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.Foto: Fokus Foto/Kay Myrstrand

Fokus Foto/Kay Myrstrand - LÅVEN Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.

LÅVEN: Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.Foto: Fokus Foto/Kay Myrstrand

Fokus Foto/Kay Myrstrand - FLERE BYGNINGER Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.

FLERE BYGNINGER: Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.Foto: Fokus Foto/Kay Myrstrand

Fokus Foto/Kay Myrstrand - FLERE BYGNINGER Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.

FLERE BYGNINGER: Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.Foto: Fokus Foto/Kay Myrstrand

Fokus Foto/Kay Myrstrand - 2.000 MÅL Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.

2.000 MÅL: Den herskapelige eiendommen på Myre på Vegårshei er til salgs for 3.5 millioner kroner. Megler opplever enormt stor interesse for oppussingsprosjektet.Foto: Fokus Foto/Kay Myrstrand