annonse

Gratulerte Nordli – men er ekstremt skuffet over KrF og V: – Alle våre invitasjoner har blitt møtt med taushet

GRATULERTE
GRATULERTE: Geir Fredrik Sissener sendte raskt en gratulasjon til Robert C. Nordli, men er skuffet over KrF og Venstre. (Foto: Frank Johannessen)

+ Geir Fredrik Sissener (H) mener både KrF og Venstre har lurt velgerne ved å ikke engang lytte til borgerlig side.

Øystein Bjerkestrand

Etter lange forhandlinger ble det torsdag kveld klart at Ap, SV, Sp, KrF, V og MDG danner posisjonen i Arendal de neste fire årene.

– Det var ingen overraskelser, men det er klart de har en utfordrende posisjon med seks partier, sier Sissener til Agderposten etter pressekonferansen.

Høyres ordførerkandidat håpte i det lengste at forhandlingene ville bryte sammen og at et borgerlig/sentrum-alternativ kunne realiseres. Slik gikk det ikke.

– Jeg må si at jeg er ekstremt skuffet over KrF og Venstre, og litt Senterpartiet. Spesielt KrF og Venstre, som vi sitter i regjering med. Vi har invitert til åpne samtaler siden valget, men at ingen av partiene en gang ville lytte til oss synes jeg er meget spesielt. De ville ikke møte oss, og det synes jeg velgerne fortjener å vite, sier Sissener.

Ville være rause

Han peker på at de nevnte partiene i valgkampen var åpne for å se både mot sosialistisk og borgerlig side. Det mener Sissener imidlertid bare var spill for galleriet.

– Alle våre invitasjoner har blitt møtt med taushet. Vi hadde iallfall en forventning om at vi kunne ta en prat. Hadde de sagt at en stemme til KrF, V eller Sp også var en stemme til Ap, hadde det vært helt ryddig. Men i og med at de uttalte at de ville se på mulighetene både på borgerlig og sosialistisk side stiller det seg annerledes.

Ifølge Sissener var borgerlig side villig til å være rause i forhandlingene.

– Men hvor langt vi ville gått får verken de eller velgerne aldri vite. Det synes jeg er dumt. Det ble kun interne forhandlinger, fastslår han.

Avslutningsvis legger Høyre-lederen til at han og resten av partiet kommer til å fortsette som før i opposisjon.

– Vi skal være saklige og redelige og stå på for innbyggerne, slik vi også har gjort i forrige periode.

Uaktuelt med Frp

Cathrine Høyesen Hall, som er Venstres eneste bystyrerepresentant, mener at det for dem aldri var aktuelt å samarbeide med Frp.

– Det var helt utelukket, sier hun – og legger til:

– Vi er fornøyd med samarbeidet vi har hatt i fire år, og personlig må jeg si at jeg er veldig fornøyd med jobben Robert (Nordli journ.anm.) har gjort som ordfører. Vi fant det derfor naturlig å gå inn i forhandlinger med dem. Selv om vi sitter i regjering med Frp synes vi ikke det er god nok grunn til å gå inn i samarbeid med dem lokalt. Til det er det for mye som skiller oss.

Agderposten har ikke lyktes i å komme i kontakt med varaordfører Terje Eikin torsdag kveld.