annonse

Nordli i tekstmelding: – Vi er enige

I SAMTALER
I SAMTALER: Ordfører Robert C. Nordli (Ap) og varaordfører Terje Eikin (KrF) på vei inn for å fortsette samtalene tidligere i uka. Innfelt Nordlis ferske tekstmelding. (Foto: Arne Ingmar Eggen)
UAVKLART
UAVKLART: Forhandlingene om en felles politisk plattform fortsatte torsdag mellom Arbeiderpartiet, Venstre, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og SV. (Foto: Arne Ingmar Eggen)
Slik fordeles vervene

+ Robert Cornels Nordli Ap) fortsetter som ordfører i Arendal. Også varaordfører Terje Eikin (KrF) blir med videre. Sent torsdag kveld presenterte storkoalisjonen bestående av Ap, KrF, SV, Venstre, Sp og MDG sin nye plattform.

Arne Ingmar Eggen Øystein Bjerkestrand Tarald Reinholt Aas

«Vi er enige. Møter pressen kl 22 på rådhuset i Arendal,» skrev Arendals sittende ordfører Robert C. Nordli (Ap) i en tekstmelding til Agderposten.

Se pressekonferansen i opptak under!

– Vi har kommet frem til en god politisk platform og fordeling av politiske verv, sa Nordli under den påfølgende pressekonferansen, og sa seg imponert over jobben til forhandlingslederne. 

Ap-politikeren blir også de neste fire årene Arendals ordfører. 

Terje Eikin (KrF) fortsetter som varaordfører. 

– At Terje fortsatt skal være varaordfører, skjedde ut fra en totalvurdering, sa Nordli under pressekonferansen: 

– Han har fungert strålende i rollen, og det var et ønske blant alle partiene at Terje skulle fortsette som varaordfører. 

Se faktaboks for fordeling av vervene!

Foran den nye koalisjonen bestående av Ap, SV, Venstre, Senterpartiet, KrF og MDG, roste Nordli pågangsviljen og positiviteten samarbeidspartnerne har vist. Tirsdag ble Miljøpartiet De Grønne invitert med i forhandlingene. 

Vurderte ikke å gå til Høyre

På spørsmål om han på noe tidspunkt vurderte et samarbeid med Høyre, svarer Nordli avkreftende. 

– Jeg har heller ikke merket at Høyre har lusket rundt om omkring, sa den sittende – og nå påtroppende – ordføreren, som uttrykte glede over å ha fått Miljøpartiet De Grønne som ny koalisjonspartner. 

Nordli påpekte flere ganger under pressekonferansen «den sterke, grønne profilen» som samarbeidspartnerne deler.

Tidligere på kvelden

Agderposten forsøkte gjennom hele torsdagskvelden å få kontakt med forhandlingsleder Atle Svendal, men han svarte kort at han ikke kan snakke på daværende tidspunkt.

Tøffe forhandlinger

Agderposten kjenner til at det mellom Kristelig Folkeparti, Senterpartiet og SV har vært tøffe forhandlinger der Kristelig Folkeparti har vært villig til å inngå kompromisser for å få beholde varaordføreren.