annonse

De gamle skiltene er borte: Slik blir de «nye» kjøpesentrene i Arendal

NYTT SENTER
NYTT SENTER: Senterleder Hilde Beate Jørgensen Engene ved Alti Arendal og Alti Harebakken gleder seg til navnefest til uken. (Foto: Elisabeth Grosvold)
MYE NYTT
MYE NYTT: Det blir etterhvert en del større endringer på kjøpesenteret på Harebakken. (Foto: Elisabeth Grosvold)
SPENNENDE
SPENNENDE: Senterleder Hilde Beate Jørgensen Engene ved Alti Arendal og Alti Harebakken gleder seg til navnefest til uken. (Foto: Elisabeth Grosvold)
ALTI ARNDAL
ALTI ARNDAL: Torsdag neste uke skifter Amfi Arendal navn til Alti Arendal. Det feires med en tre dager lang navnefest. Bildet er tatt tidligere i år. (Foto: Jørund Flaa)

+ Senterledelsen lover tre dager med fest og moro når Alti Arendal og Alti Harebakken åpner dørene neste uke.

Jørund Flaa

– Det blir moro for både store og små. Det blir navnefest med masse gøye aktiviteter, konkurranser og tilbud i tre dager til ende, sier senterleder Hilde Beate Jørgensen Engene ved Alti Arendal og Alti Harebakken.

Torsdag 19. september bytter de to største kjøpesentrene i Arendal navn og markerer overgangen til den nye Alti-kjeden. En landsdekkene, ny kjøpesenterkjede hvor arendalsselskapet Sørco AS har en sentral rolle.

– Mer av alt

I alt 15 kjøpesentre over hele landet skifter navn og profil. I Arendal skjer følgende: Amfi Arendal blir til Alti Arendal og Harebakken senter blir til Alti Harebakken.

– Men det er ikke bare navnet som blir nytt – også profilen vår og satsingsområdene våre. Vi har et mål om alltid å gjøre mer av det som gjør kundene glade. Fokuset på kunden styrkes nå som vi blir med i den nye kjøpesenterkjeden. Vi har en del ordspill knyttet opp mot det nye navnet, men de sier samtidig noe om fokuset vårt. For eksempel som salgsordet: «Alti der for deg», forklarer senterlederen.

Engene har stor tro på målene og planene for den nye kjøpesenterkjeden.

Fremtidens sentre

Mens kjøpesentre over store deler av verden sliter stygt i konkurransen med netthandel, har Alti-kjeden ukuelig tro på at grepene som tas i Norge er både fremtidsrettet og smarte.

– Detaljhandel er det viktigste for oss, både nå og i den fremtiden vi ser for oss. Dette med god og profesjonell kundeservice tror vi blir viktigere og viktigere. Samtidig vil vi nok bli enda mer bevisst på miksen ved de ulike sentrene. Altså dette som går på å skape møteplasser, opplevelser og tilby tjenester, har utviklingsdirektør i Sørco AS, Petter Aaland, sagt til Agderposten tidligere.

Det er Arendals-selskapet Sørco AS, sammen med selskapet LL Holding AS, som står bak den nye kjøpesenterkjeden – gjennom driftsselskapet Alti Forvaltning AS.

– Kjøpe får mindre betydning

– Det nye navnet spiller både på at vi alltid skal ha kunden i fokus, samtidig vil vi få frem at kjøpesentrene våre skal ha «alt i», det vil si at det ikke lenger bare er varehandel, men mye mer enn det, har daglig leder i Alti Forvaltning AS, Lars Ove Løseth (27), uttalt tidligere.

Den nye kjeden ønsker å snu på hvordan folk ser på – og oppfatter – kjøpesentre.

– Netthandel og fysisk handel blir mer og mer integrert, det ene utelukker ikke det andre. Samspillet mellom det fysiske og digitale skaper enkle og gode kundeopplevelser. Jeg har god tro på sentrene i framtida, hvis vi er flinke til å utvikle oss og tenke nytt. Og det skal vi klare, sier Løseth i dag.

Opplevelser i fokus

Den nye kjeden satser altså i enda større grad på opplevelser, noe som allerede får konsekvenser for de to sentrene i Arendal.

– Både Alti Harebakken og Alti Arendal får nå nye og oppgraderte leke- og ammerom med helt nytt jungeltema. Vi har også fått helt nye maskoter som vil være på alle sentrene, tigeren Timba og elefanten Ellie, sier Hilde Beate Jørgensen Engene.

Hun forklarer at man også ha planer om å gjøre både ute- og innemiljøene ved de to sentrene i Arendal «mer trivelige».

– Vi ønsker at kundene skal føle seg enda mer som hjemme. Vi ønsker flere arenaer for opplevelser og hygge, sier senterlederen.

Stor aktivitet

– Særlig på Harebakken, som tidligere har stått alene har vi nå et større fokus på å oppgradere innemiljøet. Jeg tror nok kundene vil se rimelig store forskjeller på Harebakken i tiden som kommer, sier hun.

Både på Harebakken og gamle Amfi Arendal er gamle skilter tatt ned. De nye kommer opp i midten av neste uke.

Samtidig forteller hun at det vil være stor aktivitet på begge sentrene torsdag, fredag og lørdag til uken.

– Det blir masse aktiviteter for store og små. Vi skal dele ut «goodiebags» og ha masse konkurranser. Det blir kake, overraskelser og veldig mange gode tilbud, sier Engene.