annonse

– Grimstad skal bli en bedre kommune for absolutt alle

POLITIKER
POLITIKER: Håvard Eriksen er klar for Grimstad kommunestyre. Han blir fast representant for Høyre. (Foto: Eline Storsæter)
UTEN VERBALSPRÅK
UTEN VERBALSPRÅK: Slik kommuniserer Håvard Eriksen (22). Dataskjermen er øyestyrt og teksten kommer opp på skjermen. (Foto: Eline Storsæter)

+ Håvard Eriksen (22) stiller som kommunestyrerepresentant i Grimstad fra neste måned. Unge Høyre-lederen var ført opp på 9. plass men endte på en sikker 6. plass.

Anne Gro Ballestad

– Først og fremst gleder jeg meg til å få utvidet smykkesamlingen til Beate, svarer han Agderposten på spørsmål om hva han gleder seg mest til.

– Jeg gleder meg til å bidra til at Grimstad skal bli en bedre kommune for absolutt alle, uansett situasjonen, fortsetter han.

Mangler verbalspråk

Håvard har cerebral parese og mangler verbalspråk. Han kan ikke kontrollere armene sine, og klarer ikke å holde i en mobiltelefon. Derfor kommuniserer han gjennom en øyestyrt datamaskin. Det han ønsker å si, kommer ut som ord og setninger på en dataskjerm.

På spørsmål om hvordan han vil ta ordet i kommunestyret, svarer han:

– Jeg kommer til å skrive talene mine på forhånd og spille de av i salen.

Han kan legge talene sine inn på sin egen bærbare pc.

Håvard er forberedt på at han må holde innlegg og taler i kommunestyret og at dette vil bety mer jobb for ham.

Utfordring

Han ser imidlertid ikke cerebral paresen som noe hinder, tvert imot ser han på det som en utfordring.

– Jeg er helt klar i hodet. Det er jo ikke alle som tror det når de ser meg. Noen synes til og med at jeg ser tilbakestående ut. Jeg sikler og armene mine fyker rundt, fortalte han Agderposten i lørdagens portrettintervju.

Han ser det som en fordel at han er mer synlig enn andre og synes intervju og forside i Agderposten lørdagen før valget absolutt var en fordel for en som gjerne vil inn i kommunestyret.

Håvard har flere hjertesaker. Han vil blant annet at de som opplever uregelmessigheter skal føle det trygt å varsle, og viser til den mye omtalt innkjøpssaken i Grimstad.

Blir gjerne ordfører

Når nå Håvard Eriksen har kommet inn i kommunestyret, har han oppnådd første steg i fremtidskarrieren. Neste er å bli ordfører, aller helst i løpet av ti år, dersom Beate Skretting gir seg før det.

Han kan også tenke seg enda lenger opp. I regjeringen kunne han tenke seg en ministerpost og helseminister synes han høres fristende ut.

Og statsminister

– Etter hvert kanskje også statsminister, foreslo han i intervjuet lørdag.

– Utfordringen min er at jeg har behov for et mye større apparat enn mange andre. Men det er ikke umulig, sa Håvard Eriksen.