annonse

Siste fra Arendal: MDG usikre på om de skal støtte Ap eller gå i opposisjon

I forhandlinger
I forhandlinger: MDG blir kanskje med i en utvidet flertallskonstellasjon. Silje Vanessa Samuelsen i forhandlingsutvalget (MDG) forteller at samtaler pågår. Arkiv (Foto: Erik Holand)

+ Miljøpartiet de Grønne er med i samtalene med flertallskonstellasjonen i Arendal onsdag: – Kan være smartere at vi er i opposisjon.

Marit Elisabeth Strand

Dagens flertallskonstellasjon i Arendal bystyre, som også vil samarbeide i neste periode, består av Ap (11), Sp (3), KrF (2), Venstre (1) og SV (3). Etter å ha startet på å lage en felles, politisk plattform (styringsdokument) tirsdag kveld, sitter en representant fra hvert av partiene sammen og skriver på dokumentet onsdag. Hensikten er å få en samlet, styringsdyktig og gjennomarbeidet konstellasjon i de neste fire årene.

De fem partiene har 20 av 39 representanter i bystyret, og nå er MDG, som fikk et mandat, også med i samtalene.

– Vi fikk bare et mandat, men vi er strenge på kravene likevel. Vi vurderer om det er smartere å være i opposisjon. Vi er redde for å fengsle oss i et forpliktende samarbeid, og det er naturligvis miljø og klima som er det viktigste saksområdet for oss, forteller tredjekandidat og medlem i forhandlingsutvalget, Silje Vanessa Samuelsen (MDG).

Hun forteller at MDG har vært i samtaler med Høyre også.

– Det er veldig hyggelig at MDG er attraktiv i bygging av koalisjoner på begge sider. Jeg tror Høyre er et flott parti å samarbeide med, men det vil være problematisk for oss å samarbeide med Frp, sier Samuelsen.

– Kan dere inngå et samarbeid med Høyre i opposisjon?

– Vi får se hva vi får ut av samtalene, og hvor vi vinner mest, sier Samuelsen.

maes@agderposten.no