annonse

Derfor trodde ikke forsikringsselskapet på rådyr-påkjørselen

PÅKJØRT RÅDYR
PÅKJØRT RÅDYR: Et dødt og påkjørt rådyr på E18 i Arendal. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. (Foto: Erik Holand)

+ Representanten fra forsikringsselskapet gjorde store øyne da han oppdaget at skadene en bil var blitt påført etter en rådyr-påkjørsel på Tromøy var helt identiske med skadene den samme bilen var blitt påført etter en utforkjørsel noen måneder tidligere.

Arne Ingmar Eggen

Utforkjørselen i januar 2017 skyldtes så stor uaktsomhet at selskapet nektet å utbetale noen erstatning for skadene bilen ble påført. 

Bileieren fra Arendal godtok tilsynelatende dette avslaget og livet gikk videre.

Ny skademelding - samme bil

Men drøye ett år senere - i mars 2018 - fikk et annet selskap inn en ny skademelding. På den samme bilen.

Denne gangen var bilen ifølge eieren blitt skadet etter påkjørselen av et rådyr på Tromøy. 

Samboeren til kvinnen som skal ha ført bilen kunne til og med bekrefte at det dreide seg om en rådyrbukk. 
Av det riktig store slaget.

- Den overlevde derfor påkjørselen. Jeg så bare den hvite bakparten forsvinne inn i skogen, skal skal samboeren til føreren ha fortalt da en representant fra forsikringsselskapet kom for å høre hva som hadde skjedd.

- Helt like skader

Og det hadde han forsåvidt god grunn til.

Da representanten fra forsikringsselskapet undersøkte skadene etter den angivelige rådyrpåkjørselen på Tromøy, oppdaget han nemlig at skadene bilen var blitt påført var helt autentiske med skadene bilen var blitt påført etter utforkjørselen ett år tidligere. 

Der selskapet nektet å utbetale noen forsikring grunnet uaktsomhet fra førerens side.

Sammenligner bilder

Mandag måtte mannen som forklarte seg om samboerens rådyrpåkjørsel møte i Aust-Agder tingrett, blant annet tiltalt for å ha avgitt falsk forklaring for forsikringsselskapet. 

Selv om han byttet selskap etter den første skaden - og derfor meldte inn den andre skaden til et annet selskap, samarbeider disse to selskapene så tett at de bruker den samme private konsulenten til å undersøke skadene som kommer inn. 

I Aust-Agder tingrett kunne representanten fra forsikringsselskapet legge frem bilder han tok etter utforkjørselen i januar 2017 slik at retten kunne sammenligne disse med bildene han tok etter den påståtte rådyrpåkjørselen i mars 2018. 

Hvis også tingrettsdommer Daniel Løstegaard Olsen og hans to meddommere kommer frem til at skadene er autentiske, skal 35-åringen fra Arendal dømmes for forsøk på forsikringssvindel av rundt 50.000 kroner.

Tiltalt for flere forhold

I tillegg står mannen tiltalt for en rekke andre forhold. Blant annet for å ha skamslått samboeren som ifølge ham kjørte bilen på omtrent samme tidspunkt som «rådyr-kravet» til forsikringsselskapet ble sendt.

De to er i dag ikke samboere. Ifølge henne er de bare kjærester. I sin forklaring i Aust-Agder tingrett - der hun forøvrig også nektet for å ha blitt slått - ga kvinnen tydelig uttrykk for at hun håper de to kan bli samboere igjen.

Dom i saken kan ventes i løpet av et par uker.