annonse

Hun er god for 118 millioner kroner: Dette bildet kan koste henne fengsel

UTLØSTE SAKEN
UTLØSTE SAKEN: Dette tipser-bildet utløste hele tennisbane-saken på Hesnes. (Foto: Grimstad kommunes tipser)
POLITIANMELDT
POLITIANMELDT: Tennisbanen til Hanne Madsen på Hesnes endte i politianmeldelse fra Grimstad kommune. (Foto: )
FJERNET
FJERNET: Arbeidene med å fjerne tennisbanen sommeren 2018 kostet 191.500 kroner. (Foto: )

+ Mangemillionær nekter straffskyld for ulovlig tennisbane i strandsonen: «Jeg er blitt utsatt for et så kynisk spill at det nesten ikke er til å holde ut»

Arne Ingmar Eggen

Bildet øverst i saken kan koste Princess-millionæren Hanne Madsen ubetinget fengsel og flere millioner kroner. Selv hevder millionæren å ha blitt utsatt for «et så kynisk spill at det nesten ikke er til å holde ut».

Norges mest omstridte tennisbane – den 500 kvadratmeter store banen Princess-millionær Hanne Madsen lot bygge på Hestnes i Grimstad, er igjen oppe for retten.

Denne gangen som ankesak for Agder lagmannsrett der også representanter fra Hemato Eiendom og PS Anlegg sitter på tiltalebenken.

Prinsesse-millionæren – som ifølge egne utsagn er god for 118 millioner kroner hvis hun selger alle aksjene i selskapene hun eier – ble i Aust-Agder tingrett dømt til å betale en bot på 100.000 kroner.

Men hun slapp med 45 dager betinget fengsel. Dette til til tross for at påtalemyndigheten ville ha straffen ubetinget.

Skittentøyvask

I Agder lagmannsrett fortsetter skittentøyvasken om hvem som hadde ansvaret for at hytten og tennisbanen på 500 kvadratmeter ble bygget innenfor det vernede hundremetersbeltet i strandsonen i Grimstad.

Hanne Madsen skylder på de to entreprenørene, PS Anlegg og Hemato Eiendom, og hevder hun ikke visste at tennisbanen og hytten som ble bygget var langt utenfor det bygningsmyndighetene kunne akseptere.

Representanter fra de to entreprenørene sitter sammen med Hanne Madsen på tiltalebenken i Agder lagmannsrett.

PS anlegg ble i Aust-Agder tingrett dømt til å betale en bot på 100.000 kroner etter de ulovlige arbeidene og har anket hele denne dommen.

Hatmo Eiendom ble dømt til å betale en bot på 250.000 kroner og har kun anket straffeutmålingen.

Kan tape millioner

Hanne Madsen klarte ikke å overbevise Aust-Agder tingrett om at hun ikke kjente til at tegningene som ble sendt kommunen ikke var de samme tegningene man senere bygde etter.

I heftige ordelag prøver hun nå å overbevise dommerne i Agder lagmannsrett at hun snakker sant. Ifølge Madsen er det helt ulogisk at hun kunne risikere å tape flere millioner kroner på å bygge en hytte som senere kanskje må rives.

Det kan nemlig bli utfallet hvis hun taper denne saken og hun blir funnet skyldig i at hun bevisst lot oppføre en ulovlig hytte. Og tennisbane.

– Hadde jeg visst at arbeidene var ulovlige, ville jeg ha stoppet dem, hevdet hun fra vitneboksen i Agder lagmannsrett.

På direkte spørsmål om hun ble lurt av arkitekten – da de uriktige tennisbane- og hyttetegningene ble sendt kommunen, svarte hun dette:

– Ja, det mener jeg.

På spørsmål om hvorfor de medtiltalte gjorde noe som ikke var lovlig – til tross for at hun ifølge egne utsagn ikke hadde bedt dem om å utføre disse ulovlige byggearbeidene, svarte hun at det fikk de selv svare for.

– Bortsett fra en bot på kanskje 20.000 kroner, risikerte de ingen ting. Det er så kynisk at det nesten ikke er til å holde ut, tordnet hun fra tiltalebenken i Agder lagmannsrett.

Den 500 kvadratmeter store tennisbanen – som ble støpt ned i bakken – er allerede blitt fjernet. Bare dette skal ha kostet Hemato Eiendom et par hundre tusen kroner. Ryker også deler av den nybygde hytta, kan tapet bli på flere millioner kroner.

Til tross for formuen – som hun altså oppgir til 118 millioner kroner – sitter hun nå med over en million kroner etter at alle advokatutgiftene er betalt.

Diskuterte alt underveis

– Det er skuffende å høre på Hanne (Madsen), utbrøt daværende daglig i Hemato Eiendom, Øystein Osa Michaelsen, da han tirsdag skulle forklare seg i Agder lagmannsrett.

Selv om han fortsatt ikke erkjenner straffskyld, innrømmer Michaelsen at han så for lett på de dokumentene som ble sendt kommunen.

– Det er lett å se tilbake på ting som kunne vært gjort annerledes. Det burde ikke vært sendt tegninger til kommunen som var annerledes enn de vi bygde etter, innrømmet han.

I retten kunne den tidligere ustraffede 40-åringen også fortelle at saken har vært en stor belastning for ham selv og hans familie.

Om Hanne Madsens påstander om at hun ikke kjente til de ulovlige byggearbeidene, sa han dette:

– Vi diskuterte alt underveis.

På spørsmål om hvorfor han ikke satte foten ned – da det ble sendt ett sett med tegningsrett til kommunen mens man arbeidet etter et annet sett – svarte han dette:

– Jeg så ikke på endringene som så gravende.

Økokrim tok saken

Det gjør derimot Økokrim som personlig har tatt saken mot Hanne Madsen og de to entreprenørene.

Dette gjør de etter at RGM Arkitekter ikke anket straffen de i sin tid fikk på 150.000 kroner for å ha bidratt til at Hanne Madsen fikk en mye større hytte og tennisbane enn det hun etter loven skulle hatt.

Det er satt av fem dager til straffesaken i Agder lagmannsrett.

aie@agderposten.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.