annonse

Nå trenger de nye hoder: Arendals-firma vant kampen om milliardkontrakt

JUBLER
JUBLER: Direktør Jan-Børre Sannæs (nummer to fra høyre) har grunn til å smile etter at bedriften sikret seg ny storkontrakt. Her er han sammen med tre av bedriftens tillitsvalgte Helene Tørå Micallef (t.h.), Veronica Aasbø Frøland og Espen Solbakken utenfor lokalene på Hisøy i Arendal. (Foto: )
SKAL LEVERE
SKAL LEVERE: Delen APL skal levere ser slik ut. Den veier over 1000 tonn. (Foto: NOV)
FUNGERER SLIK
FUNGERER SLIK: Dette er STP-systemet APL i Arendal nå skal levere til India. (Foto: NOV)

+ National Oilwell Varco i Arendal (APL) har vunnet kampen om en kjempekontrakt verdt over én milliard kroner. Nå trenger bedriften 20–25 nye hoder til avdelingen på Hisøy.

Jon Andreassen

APL Norway AS, en forretningsenhet i NOV (National Oilwell Varco), er tildelt ytterligere en leveranse av sitt STP-system. Også denne gang til et indisk oljefelt.

– Dette fører til at vi må få på plass 20-25 kvalifiserte mennesker så fort som mulig, sier APL-direktør Jan-Børre Sannæs.

Informerte på allmøte

Mandag morgen informerte bedriftslederen de rundt 160 ansatte ved avdelingen i Arendal om kontrakten som sikrer god drift i flere år fremover.

– Nå har vi virkelig fått vind i seilene, og i morgen blir det store kaker i kantina. Det er viktig å understreke at det er de ansatte som skal ha æren for at vi vinner denne kontrakten. Dette er resultatet av et solid teamarbeid, sier Sannæs.

APL har jobbet over halvannet år med å sikre seg den nye avtalen.

– Dette bekrefter at vi er best på pris og teknologi. Vi har de mest kompetente folkene i samtlige posisjoner, skryter direktøren.

Offshore-system

STP-systemet, som bedriften nå skal levere, er et unikt, innovativt og fleksibelt forankring- og fluidoverføringssystem for offshoreflytende produksjonsenheter. STP-svivelen, som er montert på toppen av STP-bøyen, overfører olje, vann, gass, signaler og kraft fra et geostasjonært stigerør til rør- og kabelsystemet om bord i produksjonsfartøyet.

– Nå trenger vi personer som besitter flere typer kompetanse. Blant annet designere og prosjektplan og controllere , sier direktøren.

- Gir trygghet

Etter flere perioder med usikkerhet, kan de ansatte ved bedriften nå senke skuldrene fremover – i alle fall i noen år.

– Dette er positivt og gir en trygghet. Det har gått tregt i mange år, men nå løsner det skikkelig, sier Espen Solbakken, en av flere tillitsvalgte ved bedriften.

Han får støtte av ingeniørkollegene Helene Tørå Micallef og Veronica Aasbø Frøland.

– Nå gleder vi oss til å komme i gang. Det gir oss nye utfordringer og mer å gjøre. Jeg tror alle fungerer best når det er høyt tempo i bedriften, sier Aasbø Frøland.

jon.andreassen@agderposten.no