annonse

90 år med transport og samhold

Erfaren trio
Erfaren trio: Frode (55) (f.v.), pappa Arne (85) og Rune (53) Midtstøl foran en del av bilparken. (Foto: Irene Hegge Guttormsen)
Fremtiden sikret
Fremtiden sikret: Oldebarna til Arne Midtstøl (85) samlet i og ved en trillevogn som Arne og Rune Midtstøl kjøpte på lastebilmesse i Finland i 1985. Mathias Midtstøl Lauvrak (8), Henrik Midtstøl Lauvrak (3), Oline Midtstøl (3), Johannes Midtstøl Lauvrak (1) og Marvin Mosvald Midtstøl (4 md.) som sitter i bilen. Navnet på bilen blir byttet ut når nye bruker overtar, men enn så lenge står det Henrik. (Foto: Privat)
Sjåfører
Sjåfører: Tre polske sjåfører som jobber i Oslo,Krzysztof (f.v.), Mateusz, og Jakub hadde kjørt bilene sine til Arendal for å være med på moroa. De hørte på musikk og sto ved bilene sine. (Foto: Irene Hegge Guttormsen)
MALT
MALT: Glenn Andersen har pyntet mange av bilene. (Foto: Irene Hegge Guttormsen)
LASTEBILGUTT
LASTEBILGUTT: Jonas Haslund (3) med Scania-dress og tante Kristine Simonsen. (Foto: Irene Hegge Guttormsen)
Veteraner
Veteraner: Arne Midtstøl (85) har mange opplevelser fra firmaet – her med en av de eldste lastebilene. (Foto: Irene Hegge Guttormsen)
Utdeling
Utdeling: Jan Arild Myrvang dette ut masse T-skjorter, samt kake, kaffe og brus til de fremmøtte. (Foto: Irene Hegge Guttormsen)
Kaffekos
Kaffekos: Også søsterbedriften Transportservice var med på festen der folk koste seg med kaffe og mang en god prat. (Foto: Irene Hegge Guttormsen)
HØYREIST
HØYREIST: Kraner på opp til 72 meter var godt synlige i hele Stoa-området lørdag. Og langs veien var det parkeringskø. (Foto: Irene Hegge Guttormsen)
Mange kom
Mange kom: Midtstøl transport i Arendal feiret 90 år. (Foto: Irene Hegge Guttormsen)
MALERI
MALERI: Glenn Andersebn har malt lastebil på lastebil. (Foto: Irene Hegge Guttormsen)
Foran rekken
Foran rekken: Midtstøl transport i Arendal feiret 90 år Frode (f.v.), Arne og Rune Midtstøl (Foto: Irene Hegge Guttormsen)
SPEIL
SPEIL: Jonas Haslund (3) og tante Kristine Simonsen speiler seg. (Foto: Irene Hegge Guttormsen)
90 år
90 år: Jan Arild Myrvang hjelper til med å finne t-skjorter (Foto: Irene Hegge Guttormsen)

+ For 90 år siden kjørte de damer på tyttebærtur. Transportbransjen har utviklet seg mye på 90 år.

Irene Hegge Guttormsen

Midtstøl transport feiret 90 år med stor festivitas hele lørdagen. Lange rekker av biler parkerte langs veien i begge retninger. På plassen der de holder til på Stoa rett ovenfor politi- og brannstasjonene, var 150 små og store kjøretøyer «linet» opp.

Ansatte, tidligere medarbeidere, familiemedlemmer og mange andre tok turen for å se på kjøretøyene, få seg en god lastebilprat, samt T-skjorter og bløtkake.

Og midt blant dem alle var det mange blad Midtstøl.

Mest sentrale er Arne Midtstøl (85) og sønnene Rune (53) og Frode (55). de to yngste styrer bedriften som har rundt 80 ansatte, mens Arne er innom hver dag for kaffe og en god prat.

Alle tre har vokst opp i bedriften, Arne var bare fem år da hans far Knut satte i gang med transportoppdrag fra eiendommen hjemme i Rossedalen mellom Arendal og Froland.

På spørsmål om Arne har noen spesielle minner, sier han:

– Ja, vi kjørte jo kjerringer på tyttebærtur – da satt de bakpå lasteplanet, humrer han.

Men det var også mye transport av stein, jord og annet i forbindelse med bygging, blant mye annet,

– Men vi hadde også andre jobber som da vi var i Oslo og hentet portene til Arendal kirkegård, forteller 85-åringen.

Rune tok over som daglig leder i 1994. Agderposten har flere ganger skrevet om at bedriften går så det suser. Høsten 2017 skrev Agderposten dette:

«De trives best ute i felten, far som sønner, og mye og hardt arbeid i generasjoner har for lengst avleiret seg på de årlige skattelistene, hvor Midtstølene alltid er å finne. Fjoråret intet unntak, hvor alle tre kommer inn blant Aust-Agders 25 rikeste.»

– Vi har spesialisert oss på alt innen kranløft – både mobilkraner og bilkraner, båttransport, spesialtransport, elementtransport, sideløftere, biler med krokløft, tippbiler for transport av asfalt og andre masser, utleie av lagerkonteinere, riving av bygg samt renovasjon,leser vi på hjemmesiden.

Firmaet eier også halvparten av Transportservice som ble etablert av Knut og Arne Midtstøl i 1966.

Jan Magnussen eier resten og er daglig leder.

Etter at den åpne dagen var over, var det stor fest med 180 gjester, for Midtstøl-familien liker å slå litt på stortromma hvert tiende år.

– Er dette eldste slike bedrift i Norge, undres vi.

– Det vet vi ikke, men det er iallfall den eldste som er så stor, sier brødrene Midtstøl som også har rekrutteringen i orden.

Fem barnebarn sprer glede på dag-festen. I tur og orden har de fått bruke Midtstøl-trillevogna som Frode kjøpte i 1986 – her følger grønt, rødt og lysegult familien hele livet.

irene@agderposten.no