annonse

Så mye måtte de gi for prakteiendommen

STRANDLINJE
STRANDLINJE: Huset på Hisøy har svært gode solforhold og egen strandlinje. (Foto: Meglerhuset & Partners)
UTSIKT
UTSIKT: Utsikten fra det klassiske skipperhuset er upåklagelig. (Foto: Larsson Eiendomsfoto)
INTERIØRPERLE
INTERIØRPERLE: Mange detaljer i original stand. (Foto: Larsson Eiendomsfoto)
KJØKKEN
KJØKKEN: Mange detaljer i original stand. (Foto: Larsson Eiendomsfoto)
FØLGER MED
FØLGER MED: De nye eierne har kjøpt huset med alt av inventar. (Foto: Larsson Eiendomsfoto)
– MUSEUM
– MUSEUM: Husets nye eier Cecilie Thorbjørnsen omtaler eiendommen innvendig «nesten som et museum». (Foto: Larsson Eiendomsfoto)
NYE EIERE
NYE EIERE: Familien Kaastrup Thorbjørnsen sikret seg mandag denne prakteiendommen på Hisøy. Fra venstre Cecilie, Vendela, Iben, August og Niels. Foran Inez Cecilie. (Foto: Larsson Eiendomsfoto/privat)

+ Familien Kaastrup Thorbjørnsen måtte gjennom budrunde for å sikre seg prakteiendommen på Hisøy. Likevel ble den solgt for godt under prisantydningen på 10,4 millioner.

Silje Bratland Roksvåg

– Vi går rundt her med stjerner i øynene i dag. Den dagen vi overtar skal vi åpne en flaske champagne, sa Cecilie Thorbjørnsen til Agderposten 1. juli.

Distriktslederen i Huseiernes Landsforbund hadde nemlig da sikret seg prakteiendommen med strandlinje mot Galtesund sammen med ektemannen Niels Rasmus Kaastrup Nielsen, innehaver av Pollen Bygg & Eiendom, og deres fire barn.

– Med fire barn har vi kjent på at det var for tidlig å flytte i leilighet. Vi føler oss superheldige, og jeg tror alle ungene synes det er litt uvirkelig å få en så fin plass å bo, sa Thorbjørnsen i juli.

Få oversikt over alle eiendomsoverdragelser i Aust-Agder de siste 30 dagene

Godt under prisantydning

Det klassiske skipperhuset i Sandvigveien 215 B på Hisøy lå ute for 10,4 millioner kroner. I juli ønsket verken kjøper eller eiendomsmegler å kommentere hva eiendommen til slutt ble solgt for. 

Nå er imidlertid overtakelsen tinglyst, og ifølge de offentlige registrene i Grunnboken gikk prakteiendommen på Hisøy til godt under prisantydning - til tross for at det altså ble budrunde på eiendommen. 

Skipperhuset lå ute til 10,4 millioner kroner, mens salgssummen til slutt endte på 9.450.000 kroner. Med andre ord en snau million under prisantydning.

Jan Terje Øygarden, fagansvarlig og eiendomsmegler i Meglerhuset & partners, bekreftet i juli at det var flere budgivere inne i bildet, og at selger var fornøyd med salgsprisen selv om eiendommen gikk under prisantydningen.

- Nesten som museum

Familien Kaastrup Thorbjørnsen overtok det klassiske skipperhuset 1. august, og med på kjøpet fulgte alt inventar.

– Det er nesten som et museum. Det er noen fantastiske antikviteter der. Vi kjenner dem som selger, og jeg tror de setter pris på at vi er glad i gamle ting, fortalte firebarnsmoren til Agderposten i juli.