annonse

Nå skal de levere 50 rekkehus i Asker: - Vår største enkeltkontrakt til nå

STORKONTRAKT
STORKONTRAKT: Lindal Smith Elementer (LSE) har sikret seg en ny storkontrakt verdt minst 36 millioner kroner. (Foto: Lindal Smith Elementer)
REKKEHUS
REKKEHUS: Lindal Smith Elementer skal bygge elementer til 50 rekkehus i Asker. (Foto: Lindal Smith Elementer)
FORNØYD
FORNØYD: Helena Guttormsen, salgsleder i LSE. (Foto: Lindal Smith Elementer)

+ Lindal Smith Elementer på Akland har inngått sin hittil største enkeltkontrakt verdt minst 36 millioner kroner.

Jørund Flaa

- Dette er den største kontrakten vi har inngått så langt. Vi er stolte over å bli valgt som leverandør og samarbeidspartner for Peab. Dette er et flott prosjekt som vi ser frem til å være med på, sier Helena Guttormsen, salgsleder i Lindal Smith Elementer (LSE).

Det lokale selskapet, med fabrikker både på Akland og på Vegårshei, opplyser om avtalen i en pressemelding onsdag. 

50 rekkehus

Kontrakten, som har en verdi på 36 millioner kroner, omfatter levering av elementer til prosjektet Bergerveien 24 på Billingstad i Asker.

Første oppdrag består av levering til 50 rekkehus, med en kontraktsum på 36 millioner kroner (ekskl. mva). I tillegg skal det vurderes ytterligere leveranser for blokker og punkthus, opplyses det i pressemeldingen. 

I løpet av de neste 10-15 årene skal det utvikles nærmere 1600 boliger i Vestre Billingstad, et tidligere industriområde i Asker.

Kunder over hele landet

Prosjektet Bergerveien 24 er en del av dette området, og ligger i sør-vestlig ende, på grensen mot store landbruksområder. Peab er totalentreprenør for dette prosjektet og nå er det klart for første byggetrinn, med Lindal Smith Elementer (LSE) som elementleverandør.

Det lokale selskapet produserer ytterveggselementer til hus, hytter og garasjer. Og har hatt en eventyrlig vekst de siste årene. 

LES OGSÅ: Lokalt selskap har inngått storavtale - første kontrakt verdt 30 millioner

Elementene lages ved fabrikkene i Aust-Agder og fraktes til kunder over hele Sør-Norge. Selskapet bygger ferdige elementvegger på kundens ønskede mål – både yttervegger, bærevegger, arker, karnapper, etasjeskillere og takkonstruksjoner.

LSE teller tilsammen 55 ansatte, inkludert både fabrikkansatte og administrasjon. 

- Veldig positivt

Den nye kontrakten med Peab omfatter levering av bygningselementer i tre, til 50 rekkehus. 

Videre vil LSE og Peab se på muligheten for ytterligere leveranse av ytterveggselementer til punkthus og blokker i de samme to byggetrinnene. Kontrakten kan med andre ord vise seg å enda større for det lokale selskapet. 

- Prosjektet gir oss en stabil gjentakende produksjon over lang tid fremover, noe som er veldig positivt for oss, forteller Guttormsen.

LSE skal levere takelementer ferdig tekket, yttervegger, brannskillevegger, bjelkelag, innvendig reisverk og plattinger. Byggene leveres komplett montert utvendig, foruten blikkenslagerarbeid.