annonse

Gutt (9) slet med leksene og bannet – mor vasket munnen hans med såpe

HÅNDVASK
HÅNDVASK: Illustrasjonsfoto. En mor fra Sørlandet er dømt for dømt for å ha vasket munnen til barn med såpe. (Foto: NTB scanpix)

+ 9-åringen sliter med lese- og skrivevansker og bannet av og til når han skulle gjøre lekser. Nå har mor fått en bot på 6.000 kroner for å ha vasket munnen hans med såpe.

Arne Ingmar Eggen

I en bygd på Sørlandet bor en far, en mor og deres fire barn.

Ett av barna har store lese- og skrivevansker og har av ekspertene nylig fått diagnosen dysleksi.

Med så store problemer hender det at han av og til banner når han skal gjøre lekser.

Lano såpestykke

I Norge er enhver fysisk avstraffelse av barn strengt forbudt med lov.

Når mor vasker munnen hans med et Lano såpestykke, etter at han har bannet i forbindelse med lekselesing, rammes dette ifølge Kristiansand tingrett av loven:

« ... holdt et såpestykke og skrubbet dette mot tennene deres slik at det er blitt avsatt såpe på tennene», skriver retten om det hun ifølge dommen skal ha gjort mot dyslektikeren og et annet barn som ennå ikke har fått denne diagnosen.

Nektet å vedta

Da forholdet ble kjent og etter at begge barna hadde vært til avhør på Barnehuset i Kristiansand, fikk mor en bot på 8.000 kroner av politiet.

Den nekter hun å vedta, og saken måtte derfor opp for retten.

Men heller ikke der ble hun trodd på at hun kun har truet barna med et Lano såpestykke, og ikke fysisk skrubber tennene deres med det.

De to guttene, som ikke ante hvorfor de skulle avhøres hadde ingen sjans til å koordinere forklaringene sine på forhånd, konkluderer retten.

Fordi saken har tatt lang tid, reduserer retten likevel boten hun fikk til 6.000 kroner.

Men hun må i tillegg betale saksomkostningene på 4.000 kroner.

Innen to uker må den tidligere ustraffede moren ha bestemt seg for om hun skal anke.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.