annonse

Dømt til fire års fengsel mens han venter på ny dom

DØMT IGJEN
DØMT IGJEN: Tidloigere Nokas-dømte Alf Henrik Christensen fra Arendal har fått en dom for smugling, mens han venter på en annen. (Foto: )

+ Nokas-dømte Alf Henrik Christensen kan se langt etter jordomseilingen han drømte om. Mens han venter på tiltalen for å ha smuglet 133 kilo med hasj, er han nå dømt til fire års fengsel for å ha smuglet 50 kilo av det samme stoffet.

Arne Ingmar Eggen

Da en av vennene Alf Henrik Christensen skulle møte i Oslo ble observert med et sjøkartkart med påskriften «The Netherlands», skjønte politiets narkospanere at noe stort var på gang.

Selv om han aldri er blitt tatt for smugling av narkotika, er Alf Henrik Christensen dømt for en rekke tilfeller av smugling av sprit og sigaretter. Ved hjelp av egen båt.

Da vennen kom med et sjøkart over Nederland, var det derfor ikke så vanskelig for narkospanerne å legge sammen to pluss to.

Skjerpet straffen

Slik startet historien om Alf Henrik Christensen,  som i Oslo tingrett ble dømt til fengsel i tre år og ti måneder for forsøk på smugling av 50 kilo hasj fra Nederland til Norge.

Nå har Borgarting lagmannsrett skjerpet straffen til fire års fengsel.

  • To ganger forsøkte han å seile til Nederland for å hente stoffet. Begge gangene måtte han snu på grunn av tekniske problemer og vær og vind. Disse forsøkene er han heller ikke i Borgarting lagmannsrett dømt for.

  • Men da han etter disse to mislykkede forsøkene sendte en bobil mot Nederland – etter å ha stukket 150.000 kroner i neven på sjåføren, mener også Borgarting lagmannsrett at grensen for det straffbare klart er overtrådt.

Dommen på fire års fengsel kommer altså mens Alf Henrik Christensen venter på at han blir tiltalt for smugling av ytterligere 133 kilo hasj.

Riktignok hevder han selv at han trodde mengden var mindre, men en tiltale blir det uansett etter at han bokstavelig talt ble tatt på fersk gjerning da båten han skal ha tjuvlånte kom inn til norskekysten ved Gjeving brygge ved Lyngør i Tvedestrand.

I dommen fra Borgarting lagmannsrett blir det lagt vekt på at forsøket på smuglingen av de 50 kiloene med hasj var en del av en organisert smuglervirksomhet.

Organisert virksomhet

Kan politiet nå bevise at Christensen igjen har vært med på en organisert smuglervirksomhet – denne gangen ikke bare for forsøk på smugling, men faktisk med et betydelig større parti med hasj i båten – risikerer den tidligere Nokas-raneren fra Arendal inntil 21 års fengsel, som er strafferammen for særlige grove tilfeller av brudd på den norske narkotikalovgivningen.

«Jeg trekker meg. Klarer ikke gjennomføre dette. Hodet mitt er ikke som før. Tenker for mye konsekvenser og klarer ikke stå i det over tid. Dessverre jeg har ikke evnen lengre og det er ikke mer jeg kan bidra med», heter det i en SMS Alf Henrik Christensen sendte en venn etter de to smuglerforsøkene i første runder.

Etterforskes fortsatt

Det gjorde han imidlertid ikke, og er nå dømt til fire år for dette.

Det er foreløpig helt uvisst når den siste saken han nå er tatt for – smuglingen av 133 kilo med hasj, er ferdig etterforsket. Her retter etterforskningen seg mot kriminelle miljøer i Oslo der de to øvrige siktede i saken kommer fra.