annonse

Venter 20.000 på kulturhuset

RØRENDE
RØRENDE: Eva Vinjor Røssland med Leif Rino Muller ved pianoet rørte folk til tårer med sin tolkning av Eagles «Desperado». Søndag 13. oktober kommer hun sammen med Jorun Stiansen og Thomas Isaksen til den store høstkonserten med Arendal Byorkester.
BYR PÅ SEG SELV
BYR PÅ SEG SELV: Bjørg Øygarden byr nok en gang på seg selv – denne gangen som hun på noen-og-femti som nok en gang skal prøve å finne kjærligheten. (Foto: )

+ De rundt 20.000 publikummerne som er ventet til Arendal kulturhus denne høsten, har mye å glede seg til. Torsdag slapp kulturhuset høstprogrammet.

Arne Ingmar Eggen

Ute hamret regnet mot rutene, men inne i Lille Torungen var det tørt og varmt.

Etter en sommer der det meste av kulturlivet foregår ute, er det tid for å trekke inn og planlegge høsten.

Sånn sett kunne daglig leder Anne Moe Rasmussen neppe ha valgt en bedre dag til å presentere høstprogrammet foran en fullsatt sal på Arendal kulturhus.

Rørt til tårer

«Don`t tell it – show it», sies det ofte når noe nytt skal presenteres.

På Arendal kulturhus har de tatt konsekvensen av dette.

Gjennom spennende filmsnutter og liveopptredener fra scenen fikk et nærmere fullsatt Lille Torungen oppleve hva de har å glede seg til:

Sterkest inntrykk gjorde nok snart fjorten år gamle Eva Vinjor Røssland fra Grimstad.

– Det er ikke så ofte jeg blir rørt til tårer, men nå ble jeg det, sukket Agderpostens sidekvinne da ungjenta fremførte sin tolkning av den gamle Eagles-låten «Desperado» fra 1973.

Mange lokale

I løpet av høsten vil flere lokale artister entre scenen i Arendal kulturhus.

Ifølge daglig leder Anne Moe Rasmussen ønsker da også kulturhuset å spesielt fremheve lokale artister.

Der kom de opp på scenen – som perler på en snor: Arendal Trekkspillklubb (17. november), Arendals Dramatiske Selskab (26 – 28. september), Bjørg Øygarden (27. november) og Anita Pettersen (11. oktober).

Med forestillingene «Godt sminka og dårlig belyst» og «En spurv i travel dans» er det for øvrig første gang de to sistnevnte fyller en scene så å si helt alene.

– Vi gleder oss til dette, sier Anne Moe Rasmussen.

78 forestillinger

En rask titt i programmet avslører enda flere lokale krefter:

Arendal Jazzklubb er som vanlig på banen med et spennende program, det samme er Musikkens Venner og integreringsarbeidet på Hisøy Fort, for bare å nevne noen.

Og så kommer selvfølgelig de mer landskjente stjernene som Sigvart Dagsland & Bjørn Eidsvåg, Connie Smith, Madrugada og Hanne Sørvåg.

– Mede 78 forestillinger – fordelt på 67 ulike arrangementer – skulle det være noe for enhver smak, sier Anne Moe Rasmussen som venter 20.000 publikummere til Arendal kulturhus denne høsten.

– Er den noen perler som fort kan gå hus forbi, men som vi likevel spesielt bør merke oss?

– Kompaniet Analog med forestillingen «Finale» 11. november kan være et slikt eksempel. Det er en veldig dyr produksjon som vi heldigvis har klart å sikre oss i samarbeid med Nøtterøy kulturhus.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.