annonse

Han blir Agder Energis nye toppsjef: - Et privilegium å få overta stafettpinnen

NY KONSERNSJEF
NY KONSERNSJEF: Steffen Syvertsen blir ny konsernsjef i Agder Energi. (Foto: Agder Energi)

+ Agder Energi ansetter Steffen Syvertsen fra Grimstad som ny konsernsjef. Det bestemte styret i går.

Jørund Flaa

- Det har vært en lang og grundig prosess for å finne Tom Nysteds etterfølger. Vi har hatt dialog med flere sterke kandidater, og har nå konkludert med at Steffen Syvertsen er den rette til å overta stafettpinnen som konsernsjef, sier styreleder Lars Erik Torjussen i en pressemelding. 

Syvertsen tiltrer stillingen allerede 1. oktober. 

- Et privilegium

Steffen Syvertsen har vært ansatt i Agder Energi i 12 år, de siste årene som konserndirektør Kraftforvaltning. Han er opprinnelig fra Grimstad.

- Agder Energi er et av de viktigste selskapene i vår region, med nasjonal betydning og økende internasjonal virksomhet. Det er et privilegium å få lov til å overta som konsernsjef når Tom Nysted etter tretten energiske år har besluttet å takke av, sier Syvertsen i pressemeldingen.

De ansattes fremste representant Johan Ekeland støtter ansettelsen.

- Fornøyde

- Vi er svært godt fornøyde med valget av Steffen Syvertsen, sier konserntillitsvalgt Ekeland, som har representert de ansatte i rekrutteringsutvalget.

- Vi er om lag 1000 mennesker i Agder Energi, som jeg gleder meg til å jobbe videre sammen med. Felles for oss alle er at vår kjernevirksomhet er fornybar energi. Vi bidrar til at Norge drives med ren kraft, og til Europas satsing på grønn, fossilfri energi.Ikke minst er Agder Energi viktig for å virkeliggjøre ambisjonen om Agder som Norges første fullelektriske region, og gjennom virksomhet og verdiskaping i mange kommuner på Agder, sier Syvertsen.

Han understreker at energimarkedet er i endring og at Agder Energis virksomhet blir tettere integrert i det europeiske energimarkedet der grensene gradvis viskes ut og energimarkedene kobles sammen:

- Klimaproblematikk, markedsintegrasjon og en dyptgripende teknologisk utvikling driver endringene i dette store energimarkedet. I hele verdikjeden ser vi endringer i konkurransen, aktørbildet og markedsmekanismene. I dette landskapet er Agder Energi sitt fortrinn dyktige og engasjerte medarbeidere, som har bygget konsernet til hva det er i dag. Det gjør at vi også er en attraktiv samarbeidspartner for globale teknologiselskaper i utviklingen av nye fremtidsrettede løsninger for energimarkedene, sier Syvertsen.