annonse

Sikret seg jaktperle i Telemark for 11 millioner: – Sjelden eiendom

TO TUN
TO TUN: Bebyggelsen på den 11.000 mål store eiendommen er to mindre hyttetun.
FRIHET
FRIHET: Eiendommen består av et enormt utmarksområde på rundt 11.000 mål.

+ Den enorme utmarkseiendommen i Dalen i Tokke på snaut 11.000 mål er solgt til en privat kjøper fra Oslo-området. Sluttføringen av avtalen ble gjort denne uken.

Martin Øyvang (Varden)

Det bekrefter eiendomsmegler Marius Berger i Eie eiendomsmegling Vinderen, som har stått for salget av eiendommen like over fylkesgrensen mot Aust-Agder. 

– Det har vært en meget stor interesse. Årsaken er at slike eiendommer svært sjeldent kommer for salg på det åpne markedet, og samtidig er det mange som er veldig interesserte i noe slikt. Jeg hadde vel rundt 40 som hadde satt seg opp på en interessert-liste for eiendommen, sier Eie.

Vant med bud på prisantydning 

Eiendommen, som også lå ute for salg i 2018, ble lagt ut for salg 15. juli med en prisantydning på 11 millioner kroner.

– Vi fikk dermed «luftet» det litt i markedet i ferien, men interessen tok seg virkelig opp mot slutten av sommeren. Nylig kom en interessent, en privatperson fra Oslo-området, med et bud tilsvarende prisantydningen som ble godtatt. Det ble dermed ingen budrunde, sier megleren og legger til at eiendommen ble solgt for et dødsbo i offentlig skifte.

Jakt og fiske på egen eiendom

Eiendommen består i hovedsak av dalføret Klippingdalen og strekker seg fra Botnedalsvatnet i sørøst, går så videre i vestlig retning til Aust-Agder fylkesgrense, mot øst fortsetter den langs elven Vendalsåi og videre opp på Bransnutane, mot sør Simletind og Øysteinsfjell. Eiendommen har et variert terreng i en høyde fra 740 til 1.550 meter over havet.

Det er to hyttetun på eiendommen, Nystøyl og Granaroi. Hvert av tunene har én hytte og ett anneks, og det er totalt 12 sengeplasser på eiendommen. Eiendommen er solgt med jaktmuligheter på både små- og storvilt samt fiske.

– Det er summen av alt som gjør at dette er noe svært attraktivt å eie for mange i visse kretser. Det at man kan jakte på elg, villrein, skogsfugl eller hare på egen eiendom, og fikse ørret i fjellvann er forlokkende for mange. I tillegg blir det ekstra attraktivt for folk i Oslo, når det geografisk ikke er så alt for langt unna. Man trenger ikke å reise i mange timer for å komme hit, sier Eie.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.