annonse

Stjal 82 kilo med verdiløs leire - nå må tabbetyvene i fengsel

LEIRE
LEIRE: ILLUSTRASJONSFOTO (Foto: Shutterstock)

+ Da de to tyvene passerte Arendal - på vei fra Litauen til Kristiansand - ante de ingenting om hvilken gedigen tabbe de var i ferd med å begå.

Arne Ingmar Eggen

l Kolsdalsbukta, like utenfor Kristiansand sentrum, har nikkelverket Glencore sitt produksjonsområde.

Som et mellomprodukt i den krevende prosessen utvikles det et såkalt edelmetallslam (EM-slam) som har en verdi på mellom 7000 og 10.000 kroner per kilo.

Tabbet seg ut - valgte feil

Det var dette slammet de litauerne - som natt til 16 mai i år passerte Arendal - var på jakt etter.

Ved ankomst Kristiansand kjørte de med en gang ut til Kolsdslsbukta og brøt seg inn på produksjonsområdet der nikkelverket holder til.

Og det var var da den gedigne tabben skjedde:

De to tyvene tok nemlig feil av det de skulle stjele.

I stedet for edelslammet - som altså har en verdi på mellom 7 og 10.000 kroner kiloet, øste de opp en helt verdiløs leire.

Med drøye 80 kilo på ryggen var det ikke så lett å løpe fra politiet som var blitt tilkalt da innbruddsalarmen gikk på området.

Må ni måneder i fengsel

Nå må de to litauiske tabbetyvene i fengsel.

Selv om de kun fikk med seg en helt verdiløs leire, er de i Kristiansand tingrett dømt som om de hadde fått med seg verdier for nesten 600.000 kroner. Som også hensikten med tyveriet var.

For denne helt verdiløse leira er de to tabbetyvene nå dømt til ni måneder ubetinget fengsel.

«Allmennpreventive hensyn tilsier at det reageres strengt mot tyveriforsøk som gjelder større formuesverdier, slik som her. Likeledes taler allmennpreventive hensyn med tyngde for strenge reaksjoner mot kriminell virksomhet som planlegges god tid i forveien, særlig fordi slik kriminalitet gjerne vil ha større sjanse for å lykkes», skriver Kristiansand tingrett i den ubetingede domnen.

Ankefristen er satt til to uker.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.