annonse

Slik rundlurte han de ansatte på Jakt og Friluft

SVINDELTILTALT
SVINDELTILTALT: 35-åringen kjøpte et våpen hos Jakt og Friluft AS i Arendal. Så ville han heve kjøpet, men ifølge tiltalen uten at butikken noen gang hadde mottatt pengene. (Foto: Elisabeth Grosvold)

+ De ansatte på Jakt og Friluft AS skal bokstavelig talt ha kommet til kort i møtet med den antatte svindleren fra Aust-Agder.

Arne Ingmar Eggen

For det dreier seg om kort. Nærmere bestemt et kort fra kredittkortselskapet Nets.

Det begynte så fint med at en 35 år gammel mann fra Aust-Agder kjøpte et våpen i butikken, som er en av de største forhandlerne av jakt- og fritidsartikler her i landet.

Kjøpesummen var 36.500 kroner som han betalte gjennom det allerede nevnte kredittkortselskapet Nets.

Men like etter at han hadde trukket kortet, fortalte 35-åringen at han hadde ombestemt seg.

Hevet kjøpet

Han ville derfor heve handelen av det aktuelle våpenet. Serviceinnstilte som betjeningen var, lot dette seg lett gjøre.

Så langt var alt greit, trodde betjeningen. Mannen hadde jo nettopp betalt de drøye 35.000 kronene, og disse pengene skulle han selvfølgelig få tilbake.

Men beløpet på skal aldri ha kommet inn på kontoen til Jakt og Friluft AS.

For like etter kjøpet av jaktvåpenet skal nemlig 35-åringen ifølge politiet ha kontaktet kredittkortselskapet Nets med beskjed om at kortet hans var blitt misbrukt.

Nets sperret derfor kortet før pengene rakk å komme inn på kontoen til Jakt og Friluft AS.

Tilbakeførte pengene 

Men dette visste ikke de ansatte på Jakt og Friluft AS. Ifølge tiltalen som nå foreligger, overførte de 32.000 kroner tilbake til 35-åringens konto.

«Handlingen førte til et tilsvarende tap eller fare for tap for Jakt og Friluft», skriver politiadvokat Per Ørnulv Thorbjørnsen ved Arendal politistasjon i tiltalen som nå foreligger.

Straffesaken mot 35-åringen fra Aust-Agder kommer opp for Aust-Agder tingrett i løpet av høsten.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.