annonse

Ba eksen «dra til helvete» - nå vil politiet straffe ham

Krangler
Krangler: Par krangler. Kjeft. ILLUSTRASJONSFOTO (Foto: Shutterstock)

+ Du ber ikke eksen din «dra til helvete» uten at du fortjener bot eller inntil to års fengsel for det, mener politiet i Agder.

Arne Ingmar Eggen

Der har nemlig påtalemyndigheten tiltalt en 38 år gammel mann for å ha bedt ekskona si «dra til helvete» og  kalt henne «hore».

Episoden skal ha skjedd etter en konflikt i en innlandskommune i Aust-Agder som førte til at kona flyttet etter at de fikk det siste barnet for et par år siden.

Hva som var årsaken til episoden - og hva som nøyaktig skjedde, blir først klart etter at saken mot 38-åringen har kommet opp for Aust-Agder tingrett i løpet av høsten.

Men like før han skjelte henne ut, skal han også ifølge tiltalen som nå foreligger ha dyttet henne.

Det var da hun kastet seg i bilen - etter å ha tatt barna med seg - at truslene skal ha falt.

Han klarte nemlig ikke å komme seg inn i bilen som hun hadde låst og banket derfor mot vinduet samtidig som han skal ha ropt skjellsord ordene som nå er tatt med i tiltalen.

Ifølge straffelovens paragraf 266 straffes «den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd forfølger en person eller på annen måte krenker en annens fred» med bot eller fengsel inntil 2 år.

Da han en uke etter denne episoden på nytt skal ha dyttet henne - og ifølge tiltalen «slo henne med flat hånd i ansiktet», skal hun ha fått nok og anmeldte ham til politiet.

Etter dette fikk han besøksforbud, men også dette skal han ha brutt ved å sende henne meldinger på blant annet Facebook.

Etter disse episodene må det ifølge tiltalen ha gått nedover for ham:

Et par uker senere ble han tatt for kjøring med 1,8 i promille.

Etter ytterligere to uker ble han også tatt for å ha kjørt uten sertifikatet han på dette tidspunktet hadde mistet.

Straffesaken mot 38-åringen kommer opp for Aust-Agder tingrett i løpet av høsten.