annonse

Hærverk?: Slik endte veggen med ungdommers meninger om psykisk helse

SPREDT RUNDT
SPREDT RUNDT: En stor del av ytringsveggen ble funnet flytende i Pollen. (Foto: )
BRUKKET
BRUKKET: Vær eller hærverk har ødelagt ytringsveggen. (Foto: )
DEMONTERTE
DEMONTERTE: Lørdag ettermiddag ble veggen skrudd fra hverandre for lagring hos Røde Kors. (Foto: )
STERKE YTRINGER
STERKE YTRINGER: Ungdommens egne meninger. (Foto: )

+ I en uke har ungdoms meninger og tanker om psykisk helse vist seg frem ytterst på Langbryggen, men lørdag formiddag ble installasjonen funnet tilsynelatende ødelagt og delvis uti Pollen.

Frank Johannessen

«Ikke vær redd for å være deg selv» «Du er en verdensmester i å være deg selv» «Tenk deg om før du begår selvmord» er bare noen av ytringene som ungdommene på Idrettsleiren på Hove skrev i sommer på veggene som ble til ytringsveggen. Samarbeidsprosjektet mellom Ung Kultur, Kloa, Med Hjerte For Arendal, CoolArt og Gjensidigestiftelsen har fått stå i fred så langt. Men nå undres folkene bak på om noen har blitt så provosert at de har villet ødelegge veggen.

De som har vært med og laget veggen vil ikke si noe foreløpig om hva de tror er årsaken til at verket som i utgangspunktet var en slags bod uten tak ble funnet flatpakket og delvis brukket i stykker.

Men de understreker alle at den var solid bygget, og så langt har overlevd å stå ute i vær og vind.

I utgangspunktet skulle den også være med under markeringen av FN dagen i Arendal senere i høst.

De involverte i prosjektet er også opptatt av å få frem hvordan ytringsveggen har fått løftet frem unges oppfatning av psykisk helse, og løfte frem problemstillinger de er opptatt av.

– Det er jo ganske alvorlige temaer de tar opp, slik som selvmord og mobbing. Og det er viktig at de her har fått vise frem sin egen mening om dette, sier leder av Kilden aktivitetssenter, Marie Bartholdsen.

frjo@agderposten.no