annonse

Sportshuset Outlet forsvinner fra Arendal, men butikken lever videre

FÅR NYTT NAVN
FÅR NYTT NAVN: I dag heter butikken Sportshuset Outlet. Innen det neste året vil butikken døpes om til Intersport Outlet. (Foto: Elisabeth Grosvold)

+ Nok en gang skjer det endringer med sportsbutikken på Stoa.

Silje Bratland Roksvåg

Fra 1. januar eksisterte ikke lenger G-Max på Stoa, men alle de ansatte ble med over i eiernes nye satsing, Sportshuset Outlet. Det skrev Agderposten ved inngangen til 2019. 

Samles under Intersport

Og fredag kom det pressemelding som varsler nok en endring, også for sportsbutikken på Stoa. Gresvig AS, en av Norges ledende sportsforhandlere, vil nemlig samle alle butikkene sine under merkevaren Intersport og bygge et tettere samarbeid med Intersport International, verdens ledende aktør innen sportshandel.

Konsernet har brukt et gigantbeløp på å bygge opp kjedene, men velger likevel å inngå et tettere samarbeid med Intersport.

Fredag ettermiddag presenterte han den overraskende nyheten for de ansatte under et riksmøte på Sentrum Scene i Oslo, melder DN. Gresvig har i flere år vært tynget av store tap og har havnet i en vanskelig nummer to-posisjon bak XXL. I fjor var underskuddet til Gresvig Retail Group, som er toppselskapet i sportsimperiet, på over 600 millioner kroner inkludert omorganiseringskostnader på 248 millioner, ifølge avisen.

– De som leser tallene ser at situasjonen er svært krevende. Det må vi være ærlig på. Vi må snu utviklingen. Denne kraftsamlingen er nødvendig for at vi skal komme oss gjennom dette, sier Lindberg til DN.

Intersport Outlet

For tiden driver Gresvig butikker under merkevarene G-Sport, G-MAX og Sportshuset Outlet, i tillegg til Intersport. I henhold til den nye strategien vil alle butikkene hete Intersport. Outletkjeden Sportshuset Outlet vil bli omgjort til Intersport Outlet. Prosessen starter umiddelbart, men de fleste butikkene omprofileres første halvår 2020, opplyses det i pressemeldingen fredag ettermiddag.

Dette vil også gjelde for sportsbutikken på Stoa, som i løpet av første halvår 2020 vil bli omdøpt til Intersport Outlet. Butikken vil ellers bestå som i dag, og de ansatte følger med videre.

- Sportsbransjen er i en fundamental endring ettersom de ledende merkevarene for sportsutstyr i økende grad fokuserer på direkte salg gjennom eide kanaler og salg gjennom et begrenset antall foretrukne detaljhandelspartnere. Intersport er verdens ledende forhandler av sportsutstyr. Ved å omprofilere til Intersport sikrer vi at kundene våre vil ha markedsledende tilgang til de ledende merkene som de elsker, sier Lars Kristian Lindberg, administrerende direktør i Gresvig AS.

Bedre kundeopplevelse

Som en del av den nye strategien vil det bli etablert en rekke Intersport-flaggskipbutikker i de største byområdene i Norge.

– Vi vil heve kundeopplevelsen i butikkene våre til et nytt nivå, samtidig som vi omfavner salg på nettet i en integrert omnikanal-strategi. Vi mener denne endringen er viktig for fortsatt forbedring og vekst, og den representerer et spennende neste steg mot vår langsiktige ambisjon om å etablere Gresvig som norgesledende innen sport, sier Lindberg.

Siden 2004 har Gresvig-butikkenes markedsandel stupt fra 45 prosent til 29 prosent, skriver DN.