annonse

Ordføreren oppsummerer: – Beste Arendalsuke noensinne

FLOTTE OMGIVELSER
FLOTTE OMGIVELSER: Arendalsuka 2019 går mot slutten. Været har stort sett vært på arrangørens side. (Foto: Elisabeth Grosvold)
Åpning
Åpning: Leder for Arendalsukas råd Robert Cornels Nordli ønsket mandag velkommen til åpning av Arendalsuka, og Øystein Djupedal, leder hovedprogramkomiteen holdt tale. (Foto: Marie N. Kalvehagen)

+ Årets store politiske festival er over, og Arendalsuka går i gang med å finne den nye lederen som skal overta etter Øystein Djupedal.

  • NTB

Til tross for de store menneskemengdene som nesten har gjort det umulig å komme seg fram til tider, har ordfører i Arendal, Robert Cornels Nordli (Ap), ingen planer om å begrense eller gjøre uka mindre i framtiden. Han anslår at det har vært flere besøkende og deltakere enn under tidligere Arendalsuker.

– Dette er det beste arrangementet vi har hatt noensinne, sier Nordli. Han er også leder av rådet for Arendalsuka. De endelige besøksstallene er så langt ikke kjent.

LES MER: Alt om Arendalsuka 2019 her

BILDESERIER: Se blinkskuddene fra årets folkefest

Arendalsuka startet med den TV-overførte partilederdebatten mandag. I løpet av uka har det vært over 1.200 arrangementer og debatter, og fredag pakkes teltene ned for denne gangen.

Styret begynner nå arbeidet med å finne en ny festivalleder som skal overta etter Øystein Djupedal, som går av ved nyttår. Det ble kjent i april i år. Da kom Arendalsukas ildsjel med noen råd til dem som skal ta over: Nemlig at arbeidet med den politiske festivalen må over i en annen fase, der frivillig entusiasme og dugnadsinnsats videreføres av en daglig leder eller generalsekretær.

(©NTB)