annonse

Takker hjerteavdelingen i Arendal for at han lever: - Kona fant meg i en blodpøl

TAKKNEMLIG
TAKKNEMLIG: Flere ganger har hjerteavdelingen ved Sørlandet sykehus Arendal reddet livet til William Lee Westvik. Både han og kona Randi Fløystad Westvik er evig takknemlig for alt de ansatte har gjort på avdelingen. (Foto: ELISABETH GROSVOLD)

+ – Oppfølgingen er nesten litt i overkant god, for jeg blir så godt ivaretatt. Jeg er uendelig takknemlig, sier hjerteinfarkt-pasient William Lee Westvik.

Marit Elisabeth Strand

– Jeg kan ikke få fullrost de ansatte ved hjerteavdelingen nok, sier William Lee Westvik (70) fra Eydehavn i Arendal.

- Fantastisk

Han har blokket ut hjertets kransertier (hjertets blodforsyning) seks ganger. Westvik har fått behandling på hjerteavdelingen ved sykehuset i Arendal.

– Avdelingen har en fantastisk service og vennlige ansatte. Det er fantastisk å være pasient der. Jeg kan komme inn den ene dagen, og gå ut den neste. Videre får jeg fantastisk god oppfølging, sier Westvik.

Sykehuset i Arendal er landets beste på behandling av hjerteinfarkt, fordi det er sykehuset som følger opp pasientene. Andre steder i landet overlates pasientene til fastleger som ikke kan nok om den livstruende sykdommen.

Professor i kardiologi ved Oslo universitetssykehus, Lars Gullestad, mener at den såkalte «Arendalsmodellen» må ut til resten av landet for å sikre alle nordmenn god behandling. Det sa han under et seminar i Arendal torsdag.

- Fant meg i en blodpøl

Westvik fikk det første hjerteinfarktet i 2007.

– Jeg fikk først indre blødninger, og kona fant meg i en blodpøl på kjøkkenet. Jeg ble sendt til gastroskopi, men på sykehuset stoppet hjertet. Det viste seg at det var hjerteinfarkt, har Westvik fortalt til Agderposten ved en tidligere anledning.

Siden blokket han fem ganger, før han blokket for sjette gang det siste året.

– Jeg får god oppfølging med etterkontroller. Jeg føler nesten at jeg får litt for mye service. Hjerteavdelingen i Arendal må være landets beste, sier Westvik.