annonse

Ønsker el-sparkesykler velkommen til Arendal

Regjerer i Oslo
Regjerer i Oslo: Elsparkesyklene regjerer i Oslo sentrum. Nå har de inntatt Kristiansand, Pål Koren Pedersen ønsker dem gjerne til Arendal. (Foto: Geir Olsen / NTB scanpix)
Genuint positiv
Genuint positiv: Pål Koren Pedersen (V). (Foto: )
POSITIV
POSITIV: Pål Koren Pedersen (innfelt) tror Arendal er en ideell by for elsparkesykler. (Foto: NTB Scanpix/Agderposten)

+ Pål Koren Pedersen (V) mener Arendal er et ideelt sted å ta i bruk el-sparkesykler.

Matias Smørvik

I Kristiansand raser debatten etter at 120 el-sparkesykler ble plassert rundt om i byen over natten. Kommunen ble tatt på senga, samtidig som det private teknologiselskapet Ryde drar inn kroner hver gang noen låser opp en av deres el-sparkesykler.

Selskapet har ennå ikke gitt noe signaler om at de vil etablere seg i Arendal. Men skulle de prøve seg kan de trolig regne med å bli tatt godt imot. I hvert fall av Pål Koren Pedersen, komitéleder for kultur, miljø og næring. Han mener Arendal er et ideelt sted å plassere ut el-sparkesykler.

Samband med ferjer

– Arendal er ikke egnet for fremkomst uten litt ekstra kraft. Mange ønsker å sykle, men har ikke ork eller kondis nok til å komme seg opp bakkene. Vi har et kupert sentrum, det betyr at vi trenger hjelp av enten el-sparkesykler eller annet for å ta oss frem uten bil. Om man for eksempel skal til Fløyheia eller sykehuset vil el-sparkesykkel for mange være en mye bedre løsning enn å ta buss, sier venstrepolitikeren.

Han ser for seg at el-sparkesykler kan stimulere byens innbyggere til ta ferjene i bruk.

Slik konseptet er gjennomført i Oslo, Trondheim og Kristiansand kan man låse opp el-sparkesykkel der man finner dem, og kjøre dem dit man skal. Både betaling og opplåsing gjøres via en app på telefonen, mens ansatte i selskapet tar ansvar for lading og å flytte på el-sparkesykler som har havnet på ville veier.

Selv om Koren Pedersen uttrykker at han er genuint positiv til fremkomstmiddelet, håper han at Arendal slipper at el-sparkesyklene plutselig dukker opp uten forvarsel, slik som i Kristiansand.

Noen skjær i sjøen

– Det var sikkert en hipp markedsstrateg som tenkte at var et godt påskudd. Og de fikk sikkert den oppmerksomheten de ønsket seg også, men vi skal fungere i et helhetlig samfunn. Da må de formelle tingene være i orden. Jeg håper de som ønsker å tilby dette i Arendal kan ta kontakt med kommunen slik at vi på best mulig måte kan legge til rette for el-sparkesykkel.

Politikerne i Trondheim vedtok nylig at Ryde må fjerne sparkesyklene i byen i løpet av måneden. Der vil de regulere bruken gjennom anbudskonkurranse med strenge regler og betaling av leie til kommunen. I Oslo vurderer de nå lignende tiltak, etter at de innledningsvis mente at kommunen ikke hadde hjemmel til å foreta seg noe.

Koren Pedersen erkjenner at det er utfordringer knyttet til el-sparkesykler, både når det kommer til parkering og potensielle ulykker.

– Ethvert transportmiddel har en skaderisiko, samtidig må vi må tillate det som er lovlig. Jeg syns at det er kjempekult at dette kommer opp. Det synliggjør at vi må tenke nytt rundt samferdsel om vi skal nå klimamålene. Trolig vil det være noen skjær i sjøen, og noen ganger vil vi også havne på skjær, men da må vi løse de praktiske utfordringene som kommer, sier han.

– Sikkerhet ikke prioritert

Under Arendalsuka ble det på mandag avholdt en debatt med blant andre Blindeforbundet og Trygg Trafikk rundt bruken av el-sparkesykler i storbyer. Der ble ulykkespotensialet med el-sparkesykkel belyst og flere tok til orde for å skille gående og syklende/sparkende i trafikken.

– Vi stusser over at vi ikke ser signaler om konkrete mål og rammer for trafikksikkerhet blir prioritert i byvekstavtaler. Veksten i trafikken skal skje blant gående, syklende og el-sparkesyklende, og det må skje på en måte som gjør at ikke flere blir skadd eller omkommer i trafikken, sa direktør Jan Johansen i Trygg Trafikk.

Agderposten har henvendt seg til Ryde, som leverer sparkesykler. De har ikke besvart våre henvendelser torsdag ettermiddag.

matias.smorvik@agderposten.no