annonse

Gulating legger ned på Maxis: Ølutsalget stenger, uvisst om det åpner igjen

SISTE DAGEN
SISTE DAGEN: Roger Bergmann betjente utsalget på Maxis siste dagen det var åpent. Om det blir gjenåpnet, vil det være på et mer sentralt sted. (Foto: Tore Ellingsen)

+ Den landsomfattende ølutsalgskjeden Gulating hadde siste salgsdag i Arendal torsdag. Om, og hvor, de eventuelt gjenåpner et annet sted enn på Maxis der utsalget har vært, er ikke klarlagt. Gulating Gruppen AS har slitt med store underskudd.

Tore Ellingsen

Styreleder og daglig leder Rolf Ivar Skår varslet da Agderposten snakket med ham i juli, etter nok etter år med underskudd, at det skulle ryddes i datterselskapene. Skår var da ganske klar på at det når gjelder Arendal, så ville de finne et lokale i byen, med bedre potensial for omsetning, enn det de har hatt på Maxis. Det var for øvrig familien Skår, kjent for sin datagründervirksomhet, som eide senteret da de åpnet Gulating-utsalget der i 2015.

Ikke opphørssalg

Torsdag var siste åpningsdag, og fredag er det utflytting fra lokalene på Maxis. Det har naturlig nok ikke vært noe opphørssalg, i denne bransjen er det faste priser.

Tom Anders Solberg i Gulating sier til Agderposten at de jobber med flere løsninger for et eventuelt nytt, mer sentralt utsalg i Arendal.

Vil gjerne åpne før jul

– Vi har noen alternativer, så det er god sjanse for at vi gjør et comeback. Om vi får det til, vil det være fint å få åpnet innen julesesongen. Juleølsalget vil vi gjerne ha med oss, sier Solberg, som understreker at ikke noe er avklart så langt. De har ikke gått til oppsigelser i forbindelse med stengningen.

– Vi tar oss av de ansatte på en skikkelig måte, sier Solberg.

– Er det aktuelt å legge ned flere utsalg?

– Nei, det er det ikke, sier Tom Anders Solberg.

Ifølge Gulatings hjemmeside, er det 20 andre utsalg over hele landet.

Signaliserer fortsatt satsing

Gulating Gruppen AS, med datterselskaper har samlet gått med 42 millioner kroner i underskudd før skatt, siden 2014. I Arendal var underskuddet på 1,1 millioner kroner i fjor.

Til tross for tapene, har Gulating signalisert fortsatt satsing. Så seint som i mars i år, gikk eierne inn med nye millioner i selskapet.

toel@agderposten.no