annonse

Avlyst grunnet sykdom og dødsfall i nær omgangskrets

Sør-Afrika 2018
Sør-Afrika 2018: Statsminister Erna Solberg mottar prisen av Graca Machel for Global World Leader for første gang deles ut av Global citizen på FNB Stadium i Johannesburg, Sør-Afrika hvor markeringen av Nelson Mandelas 100 års fødselsdag blir feiret. (Foto: NTB scanpix)
AVLYSER
AVLYSER: Tidligere Statsminister Gro Harlem Brundtland, her etter sitt kåseri under Arendalsuka i 2015. (Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix)
AVLYSER
AVLYSER: Graca Machel. (Foto: NTB scanpix)

+ Kveldens arrangement med Graca Machel, enke av Nelson Mandela, og tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland er avlyst.

Marie N. Kalvehagen

Den planlagte samtalen mellom Gro Harlem Brundtland og Graça Machel ble av flere trukket frem som et av høydepunktene til Arendalsuka.

– Graca Michel måtte dessverre avlyse for noen dager siden grunnet dødsfall i nær omgangskrets. Så vi gjorde om arrangementet til en seanse med kun Gro Harlem Brundtland, sier Maria Moksness i prosjektgruppa til Arendalsuka.

Men heller ikke dette arrangementet blir noe av.

– Gro Harlem Brundtland måtte også avlyse i går fordi hun ligger syk med feber. Så nå avlyser vi arrangementet i sin helhet, sier Moksness videre.

MELDER AVBUD
MELDER AVBUD: Gro Harlem Brundtland og Graça Machel. Foto: NTB scanpix

Forventet mange

Arendalsuka ønsker å spre ordet for å unngå spekulasjoner.

– I tillegg var det forventet mange publikummere, så vi tenker det er greit å få ut informasjonen på flere plattformer, sier hun.

Sterk fortid

Graça Machel er enken etter den tidligere presidenten i Sør-Afrika, Nelson Mandela. Hun er også enken etter den tidligere presidenten i Mosambik, Samora Machel, som døde i en flystyrt over Sør-Afrika i 1986. Hun er den eneste kvinnen i verden som har vært gift med to statspresidenter. Graça Machel er i dag en anerkjent internasjonal talskvinne for kvinner og barns rettigheter.

– De har begge en sterk fortid og tror på fremtiden, sa leder for Arendalsukas programkomité, Øystein Djupedal, til NRK Sørlandet i februar.

Men dette arrangementet er nå altså avlyst. Arendalsuka setter heller ikke inn noen erstatning for den planlagte seansen.

– Det er dumt, men sånn er det dessverre noen ganger. Slike ting kan man ikke planlegge, sier Moksness.

marie.kalvehagen@agderposten.no