annonse

Agderposten tok pulsen på folkelivet: Ser du noen du kjenner?

FOLKELIV
FOLKELIV: Mange tar turen til Arendal denne uka. (Foto: Elisabeth Grosvold)
SPENT
SPENT: Oskal Eldhuset Sjustøl (snart 3) synes det var spennende å kjøre Eliasbåten sammen med mamma Hanne Eldhuset. (Foto: )
MIMRER
MIMRER: Dag Matzow (t.v.) og Rune Sævre er tidligere kolleger hos Fylkesmannen. Nå er begge pensjonister og hadde mye å mimre om da de møttes. Det ble munker på Strand kafé i stedet for foredrag. (Foto: )
GRATIS
GRATIS: Jannicke Ryder med sønnene Didrik på 12 og Nataniel på 9, tar bilde i instagram-rammen til Arendalsuka. – Kult med alt som er gratis, synes de unge. (Foto: )
Kolleger
Kolleger: Daniel Fundingsrød er juridisk rådgiver i YS og har tatt seg en sykkeltur rundt på Hisøy og Tromøy. Tilbake i byen traff han Magnus Buflod som er advokat i Sykepleierforbundet. (Foto: )
DELER UT
DELER UT: Tone Andreassen (t.h.) og Anne Kristine Dybendal fra Proflex deler ut fruktkurver til noen av standene. De hadde 80 kurver igjen da Agderposten traff dem på Tyholmen. (Foto: )
IDYLL
IDYLL: Tett i tett ligger seilbåtene langs Langbrygga innerst i Pollen. I det strålende været som var onsdag, satt folk i trappene og koste seg og så på livet. (Foto: )
IDYLL II
IDYLL II: Utsikten fra innerst i Pollen er nesten som et maleri. Ikke rart folk satt tett i tett og koste seg i sola. (Foto: )
FRIVILLIG
FRIVILLIG: Sander Haakenstad Karlsen fra Hisøy jobber frivillig for Redningsselskapet og hjelper her til med Eliasbåten. (Foto: )

+ Venninneselfie i Pollen, kollegaprat på Tyholmen, pensjonistmimring og tur med Eliasbåten opptok deltakerne på Arendalsuka Agderposten snakket med.

Anne Gro Ballestad

– Se her! Jeg har merket av 11 arrangementer i dag. Men så traff jeg Dag og vi har sittet på Strand kafé med munker og kaffe og mimret, forteller Rune Sævre, SV-politiker og nybakt statspensjonist.

Dag heter Matzow til etternavn og har vært pensjonist en stund. De to tidligere kollegene hos Fylkesmannen har så mye å snakke om.

– Vi er opptatt av de samme tingene, miljø. Jeg vil også ha med det som handler om barnevern, fortsetter Sævre.

Hyggelig å treffe folk

Han synes det er vel så hyggelig å treffe folk og slå av en prat. Så får det være med alle debattene og foredragene. Noen rekker han nok.

I Pollen tar mamma Jannicke Ryder bilde av sønnene Didrik (12) og Nataniel (9) i Instagram-rammen til Arendalsuka.

– Vi får så mye gratis, stråler de to unge herrene og slikker på hver sin is som de har fått.

– Vi har også fått drops og ting, fortsetter de.

Jannicke synes det er gøy med så mye folkeliv i Arendal.

Traff hverandre helt tilfeldig

Litt lenger bort i Pollen står venninnene Bente Hafslund Rysstad og Stine Tveit Johansson og tar en selfie.

– Vi traff hverandre helt tilfeldig, forteller Stine som jobber i Kristiansand fengsel og står på standen til Kriminalomsorgen. Mens Bente er gründer helt på begynnerstadiet og har hørt på næringsministeren og Innovasjon Norge-sjefen foreller om hvilke midler hun kan søke på og hva som er bærekraftig.

Hanne Eldhuset og sønnen Oskar Eldhuset Sjustøl på snart tre år skal ut og seile med Eliasbåten. De har akkurat ankommet fra Kristiansand og er på dagstur med Oskars besteforeldre og lillesøster.

Sander Haakenstad Karlsen og Bendik Øyum sørger for at de kommer om bord og får seilt litt rundt i Pollen. De er med i Redningsselskapet Ung og hjelper til med ulike ting under Arendalsuka.

Ved Madam Reiersen sliter Tone Andreassen og Anne Kristine Dybendal fra Proflex med å få vogna som er stappfull med fruktkurver fra brustein og over på asfalt.

– Vi har pakket 200 kurver. Nå har vi 80 igjen å dele ut, forteller Tone. De deler ut frukt til de ulike standene og reklamerer for jobbfrukt.

agro@agderposten.no