annonse

Tirsdag satt han i elflyet som måtte nødlande: – Ble litt satt ut

FLØY TIRSDAG
FLØY TIRSDAG: Arne Jakobsen var i går ute og fløy med elflyet som i dag måtte sende ut «mayday» og gikk ned ved Gullknapp. (Foto: Arne Ingmar Eggen)

+ Arne Jakobsen var tirsdag ute og fløy med elflyet som i dag måtte sende ut «mayday» og gikk ned ved Gullknapp.

Arne Ingmar Eggen

– Jeg var selvfølgelig litt skeptisk på forhånd, men dette forsvant allerede da vi takset bortover rullebanen, forteller Arne Jacobsen.

Det forteller han om turen han tirsdag hadde med elflyet som onsdag måtte nødlande, med Avinors konsernsjef bak spakene.

Som ansatt i KS Bedrift Energi - som er arbeidsgiver- og næringspolitisk interesseorganisasjon for om lag 130 bedrifter i energibransjen - er Arne Jacobsen langt over middels interessert i alternative energikilder i luftfarten. 

Da han gjennom kontakter i bransjen fikk muligheten til å være med på en flytur over Arendal, takket han derfor med en gang ja.

– Det er klart en blir litt satt ut når en hører at flyet har gått ned. Samtidig var det ingenting ved verken flyet eller turen som indikerer at noe slikt kunne skje, sier han.

Mye vind

Da han ved halv elleve-tiden i går tok av fra Gullknapp flyplass - med kurs for Pollen i Arendal, var det en del vind i områder. 

Ettersom det dreier seg om et lite fly - med kun plass til piloten og en passasjer, ble det selvfølgelig også påvirket av vinden. 

Også i dag registrerer Jacobsen at det blåser.

– Jeg er fra Nord-Norge og har flydd mye med Widerøe. Jeg har nok hatt en del flyturer som har vært mye mer urolige enn den jeg opplevde i går, sier han.

Etter en runde over Pollen i Arendal - der han fikk oppleve Arendalsuka fra luften, returnerte flyet til Gullknapp.

- Vi var vel oppe i ca. 20 minutter, tipper han.

- Rutinert

Arne Jakobsen ønsker ikke å spekulere i hva som kan ha vært årsaken til at flyet gikk ned.

– Piloten virket veldig rutinert og fortalte at han var flyinstruktør. Vi kunne også hele tiden se hvor mye strøm vi hadde igjen på batteriene, forteller han. 

Ifølge piloten hadde flyet nok strøm til å kunne være oppe i ca halvannen time, mener Jakobsen å huske han ble fortalt 

Selve konstruksjonen på flyet virket også mye mindre komplisert enn konstruksjonen på et normalt fly.

– Det har store vinger og virket veldig lett. Uten de tradisjonelle motorene - som lager mye støy, opplevdes dette som mye mer behagelig, forteller Jakobsen.

– Det var akkurat som å kjøre en hvilken som helst elbil, legger han til.

– Frykter du at det som nå har skjedd vil bety et tilbakeslag for den videre utviklingen av elfly?

– Dette beror nok veldig på hva son var årsaken til at flyet gikk ned. Men det hender jo at også vanlige fly må gå ned på grunn av tekniske problemer.