annonse

Regner med en femdobling av brusproduksjonen

SUKSESS
SUKSESS: Brusbrygge Mathias Skodje Skjong og daglig leder Ida Konradsen har brukt mye tid på å dele ut smaksprøver rundt i området. I år regner de med å selge 100.000 flasker, Det er en femdobling siden i oppstartåret, som var i fjor. (Foto: Privat)

+ Grimstad Brusfabrikk regner med å produsere 100.000 flasker i år og innen 2021 regner de med at 500.000 flasker klirrer ut av fabrikken.

Anne Gro Ballestad

Det er Grimstad Adressetidende som skriver dette.

Daglig leder Ida Konradsen i Grimstad Brusfabrikk regner med en enorm produksjonsøkning.

20.000 flasker i fjor

I fjor produserte den ferske brusfabrikken 20.000 flasker, mens det til nå er produsert 50.000 og Konradsen regner med at like mange vil bli produsert i løpet av høsten.

Konradsen sier til Adressa at brusfabrikken regner med å produsere 300.000 flakser neste år.

– I 2022 vil vi være den mest spennende brusprodusenten i Norge, sier hun til lokalavisen.

Bakgrunnen for optimismen er at brusfabrikken nylig inngikk en avtale om å levere Grimstadbrus til Norgesgruppen og Asko. Disser har 1.834 butikker på landsbasis. Dermed kan man nå få kjøpte den lokale brusen i alle Kiwi, Spar og Meny-butikker i Norge.

Bruseventyr

– Det er et bruseventyr, uttalte Rune Nøstvik, som da var daglig leder, til Agderposten.

– Vi hadde jo egentlig tenkt at brusen vår skulle selges på kafeer og restauranter rundt i landet. Men Norgesgruppen tenkte annerledes, fortsatte han.

Det er halvannet år siden en liten gjeng med utgangspunkt i restauranten Apotekergården, lanserte den lokale brusen.

Samarbeid ble inngått med Arendals Bryggeri og storproduksjon kunne starte.

Mer pop enn cola

I mai, da avtalen med Norgesgruppen ble inngått, ble det solgt tre ganger mer brus fra den lokale fabrikken, enn Coca-Cola, på byens Meny-butikk.

Brusen konkurrerer ikke med de vanlige sukkerholdige leskedrikkene, men er mer et mer syrlig og alkoholfritt alternativ for voksne. Gjerne servert til mat.

– Vi har kun Rorevann, rørsukker og ekte råvarer, som sitroner og appelsiner fra Sicilia i brusen vår, kunne brusbrygger Mathias Skodje Skjong fortelle.

agro@agderposten.no