annonse

Slik blir Smag & Behags nye restaurant: – Dette blir helt rått

BLIR SPENNENDE
BLIR SPENNENDE: Daglig leder gleder seg over de første 3d-skissene for nye Smag og Behag i Kristiansand. Illustrasjon (Foto: )

+ Arbeidet er begynt på Grimstad-restauranten Smag og Behags tredje spisested – i Kristiansand.

Frank Johannessen

I 120 år har kristiansandere trent og tøyd i det som nå er i ferd med å forvandles til et helt unikt restaurantkonsept, ifølge restaurantsjef Hans Petter Klemmetsen.

– Det har vært en gymsal og ser ut som en katedral. Og vi skal gjøre noe helt nytt med det stedet kristiansandere har svettet i over 100 år, smiler Klemmetsen.

Vokser

Smag og Behag åpnet først dørene i Grimstad i 2011 og ekspanderte etter hvert til Bankgården i Arendal, som største aksjonær, Rolf-Erik Nilsen, kjøpte for noen år siden.

I 2015 ble planene lansert for en restaurant-avlegger i det tidligere banklokalet. Men så langt er det som konsert- og eventlokale stedet brukes mest.

– Planene om å gjøre det til et spisested, er ikke døde, men akkurat nå passer det best i sitt nåværende format. Og i Arendal fikk vi muligheten til å drive på Bjellandstrand og det er begrenset hvor mye vi kan spre oss, sier Klemmetsen.

LES OGSÅ: Rekordår for Smag & Behag: Solgte for over 16 millioner

Påskefest

Arbeidene er begynt på det som blir tredje lokale. Men det er ikke før på vårparten neste år, til påske, at det hele åpner.

– Vi har noe nøkkelpersonell på plass. Men flere skal ansettes og vi må få tid til å finpusse alt. Lokalet skinner. Dette blir helt rått, sier Hans Petter Klemmetsen.

frjo@agderposten.no