annonse

Hundre var interessert i denne hytta på 40 kvm.: Gikk 250.000 over prisantydning

KJØPTE TOMTEN
KJØPTE TOMTEN: Det var ikke selve hytta som var trekkplasteret. Utsikt rett ut i fjorden og egen strandlinje lokket mange. (Foto: Sørmegleren)
BESKJEDEN
BESKJEDEN: Hytta er kun 40 kvadratmeter stor. (Foto: Sørmegleren)
ENKEL STANDARD
ENKEL STANDARD: Hytta har verken innlagt strøm eller vann. (Foto: Sørmegleren)
USJENERT
USJENERT: Flere viker og usjenert tomt. (Foto: Sørmegleren)

+ – Dette er en hytte som er vanskelig å prise.

Silje Bratland Roksvåg

Det medgir eiendomsmegler Terje Marcussen i Sørmegleren, som hadde oppdraget med å selge den 40 kvadratmeter store fritidseiendommen på Saltnes i Tvedestrand.

Eiendommen ble lagt ut for salg 2. juli for 2,5 millioner kroner, og interessen lot ikke vente på seg. Det var Tvedestrandsposten som først omtalte saken.

– Det var over hundre interessenter på eiendommen i forkant av visning. Det er ikke ofte slike sjønære eiendommer i denne prisklassen kommer ut for salg, opplyser megler til Agderposten.

Flere mangler, men også flere goder

Manglende vedlikehold og vei frem til hytta samt den relativt begrensede størrelsen la altså ikke noen demper på henvendelsene. Heller ikke at kveldssola forsvinner allerede i 18-tiden eller at det mangler både strøm og innlagt vann.

For på den andre siden er eiendommen på over fem mål og ligger helt usjenert til. Strandlinje med egen sandstrand, svaberg og viker, i tillegg til fri utsikt rett ut Tvedestrandsfjorden lokket mange til salgsobjektet. Selve hytta er oppført rundt 1945.

– Det er ikke ofte så sjønære hytter ligger ute for salg, opplyser Terje Marcussen.

Det er likevel et men: Eiendommen ligger innenfor hundremetersbeltet og dermed i LNF-område (landbruks-, natur- og friluftsområder), noe som betyr at den nye eieren må ha tillatelse for å kunne bygge noe nytt. Det er dermed knyttet stor usikkerhet til videre utvikling av eiendommen.

– De fleste som så på eiendommen ville gjøre noe med den. Så det at den ligger i LNF-område, sammen med solforholdene, gjorde nok at budrunden ikke tok helt av i forhold til den enorme responsen i forkant, forklarer megleren som uansett er godt fornøyd med salget, forklarer megleren.

250.000 over takst

Fritidseiendommen ble til slutt solgt for 2,75 millioner kroner, altså 250.000 kroner over takst. Det synes ikke megler er så voldsomt høyt.

– Med tanke på den enorme interessen er det ikke mye over. Slike eiendommer er som sagt heller ikke lett å prissette, sier Marcussen.

Ifølge Statens kartverk er det Leif Haugland som er ny eier av Saltnes-eiendommen. Megler kjenner ikke til kjøpers bosted, men bekrefter at han ikke er bosatt i Tvedestrand.

ssbr@agderposten.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.