annonse

Puster lettet ut etter nok en vellykket festival: - En herlig uke!

Strålende fornøyd
Strålende fornøyd: Mats Aronsen, festivalsjef for Canal Street, kan fortelle at han var i en euforisk stemning av å se hvor mye ungdommen koste seg med hip hop-kvelden onsdag. (Foto: Elisabeth Grosvold)
Merdø
Merdø: Vamp på Merdø var en av fem utsolgte konserter under årets Canal Street. (Foto: Synnøve Skeie Fosse)
Kari Bremnes
Kari Bremnes: Festivalsjefen har fått mange positive tilbakemeldinger på kirkegårdskonserten med Kari Bremnes. (Foto: )

+ Etter flere utsolgte konserter jubler festgeneral Mats Aronsen etter nok en vellykket Canal Street.

Marie N. Kalvehagen

– Det har vært en herlig uke, rett og slett. Jeg er først og fremst veldig glad for at alt har gått så fint; at vi har klart å lage nok en fin festival med masse fine konserter, og hundrevis av fornøyde frivillige og publikum, sier festivalsjef Mats Aronsen til Agderposten.

Her finner du alle Agderpostens saker fra årets Canal Street!

Flere enn 15.000 mennesker

Canal Street ble for første gang arrangert i 1996 – så for 23. gang pakker arrangørene søndag ned de resterende teltene etter nok en hektisk festivaluke.

– Jeg kan jo selvsagt ikke si noe sikkert, men jeg tror vi er en av festivalene hvor flest folk er innom. I år har vi blant annet hatt fem utsolgte konserter, sier Aronsen.

Festivalsjefen mener det er for tidlig å anslå konkret hvor mange som har vært innom, men på spørsmål om det er flere eller færre enn i fjor, da han anslo 15.000 mennesker, svarer han:

– Det har i alle fall vært like mange som i fjor, om ikke flere, sier han.

Gode tilbakemeldinger

Tross sin lange fartstid, har ikke arrangørene lagt seg på latsiden i planleggingsprosessen av årets festival. Aronsen kan skryte av flere nysatsinger, som ifølge festivalsjefen har gått over all forventning.

– Når vi prøver oss på nye konsepter er vi naturligvis spente på resultatet. Det var en utrolig flott opplevelse å se hvor bra det gikk blant annet på Countryscenen, men kanskje spesielt med vårt nye klubbkonsept med egen Hiphopscene. Det kom flere hundre 17 – og 18-åringer som førte med seg en utrolig god stemning og utsolgte konserter. Det var en flott kveld for unge i Arendal, som alle var helt elleville etter musikken, sier han videre.

Festivalsjefen trekker også fram Vamp på Merdø og Kari Bremnes i Kirkegården.

– Begge ble utsolgt, og begge har fått utrolig gode tilbakemeldinger. Men det er også mange som har sagt at årets jazzprogram var det beste på mange år, og det er jo gøy ettersom festivalen har jazz og blues som utgangspunkt.

Nye talenter

Selv om ikke arrangørene har opplevd noen uventede opplevelser som avlysninger eller ekstremvær, innrømmer han at det å lage festival ikke er noen enkel oppgave.

– Det er et hardt press å lage en festival av denne størrelsen i Arendal. Vi har jo 12 scener som alle krever et voldsomt rigg. Det er et sinnssykt kjør hele dagen, men alt gikk egentlig etter planen. Jeg sitter igjen med en utrolig følelse av glede og takknemlighet over den flotte frivillige organisasjonen vi har, og hvor mye arbeid de legger ned.

Avslutningsvis ønsker festivalsjefen å trekke fram vinneren av årets talentscene, Andreas Loinsworth fra Trondheim.

– Han er utrolig dyktig og blåste dommerne av banen. Det anbefales sterkt å sjekke ut musikken hans.

marie.kalvehagen@agderposten.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.