annonse

Hun er blodfan, bokstavelig talt

Bassist
Bassist: Bassisten i bandet til Luke Elliot, Njål Uhre Kiese. Blant flere hundre publikummere står hans mor – som kaller seg en blodfan, bokstavelig talt. (Foto: )
Blodfan
Blodfan: Randi Uhre og Per Enge er på Canal Street for å få med seg Luke Elliot, og kaller seg blodfan av bandet. (Foto: Elisabeth Grosvold)
Fra hovedscenen
Fra hovedscenen: Luke Elliot med band. (Foto: )
Luke Elliot
Luke Elliot: Den 35 år gamle artisten har base i Norge, men er opprinnelig fra New Jersey i USA. (Foto: )
Sikret seg
Sikret seg: Grete og Fleming Hansen har sikret seg sitteplasser for kveldens konsert med Boney M. (Foto: )
Viktig med vann
Viktig med vann: Med over 28 grader i Arendal er det lurt å drikke nok vann. Det synes i alle fall Georgia og Manos fra Hellas. (Foto: )
KOS
KOS: I den fantastiske sommerkvelden koste folk seg på Sam Eydes plass. (Foto: )

+ Luke Elliot blir sammenlignet med Leonard Cohen og Nick Cave. Fredag spilte de for flere hundre sørlendinger på Canal Street.

Marie N. Kalvehagen

Den 35 år gamle New Jersey-fødte artisten Luke Elliot gjorde sin store entré i Norge i 2015. Musikken som er energisk og laid-back på samme tid har siden tiltrukket mange fans.

Blodfan

Tross sin amerikanske bakgrunn har Elliot base i Norge. Noe som også innebærer at flere av hans bandmedlemmer er norske.

– Jeg er blodfan og har vært på mange konserter. De er helt fantastiske, sier Randi Uhre.

En halvtime før konsertstart står Uhre og hennes kjæreste Per Enge klare foran scenen, spente for den kommende konserten med Luke Elliot.

For når Uhre sier blodfan, er det også mer eller mindre bokstavelig talt. Hun er nemlig mor til bassisten i bandet, Njål Uhre Kiese.

– Det går vel kanskje ikke an å bli mer blodfan, sier hun og legger til at dagens konsertplassering passer ekstra godt ettersom paret har hytte i Grimstad.

– Skikkelig bra

Før konsertstart er det ingen, med unntak av Uhre og hennes mann, som står foran scenen. Mange sitter imidlertid på kloa og ved bordene.

– Nå kommer det et veldig bra band. Så nå synes jeg folk skal trekke foran scenen, oppfordrer Øyvind Henriksen fra Canal Street i mikrofonen.

– Men det er for varmt. Vi må sitte i skyggen, roper en publikummer fra sidelinjen.

Tross steikende sol er det mange som trekker foran scenen idet bandet begynner sin konsert.

– Dette var jo skikkelig bra, kommenterer en.

Med piknikstolen

Mye tyder på at det er mange som har fått seg en positiv opplevelse med Luke Elliot, som for så vidt er spådd å erobre verden med deres rock’n’roll.

Flere av dem Agderposten prater med, sier at de er på Canal Street hovedsakelig for en mimrekveld med diskogruppen som hadde sin glanstid på 1970-tallet, nemlig Boney M.

– Boney M. er fra vår «voksne» ungdomstid, og min mann er veldig fan av dem, så da måtte vi selvfølgelig ta turen, sier Grete Hansen.

Grete og ektemannen Fleming, som for øvrig feiret gullbryllup i fjor, har plassert seg inne på Canal Street i piknikstoler.

– Vi var redd vi ikke skulle få sitteplasser, så vi tenkte det var greit å sikre oss, sier hun.

Varmt

Topptemperaturen i Arendal fredag ble målt til å være 28,3 grader. Det er flere som kommenterer at de synes det er litt i varmeste laget.

– Men vi må ikke klage, til søndag blir det jo regn igjen, sier en.

Agderposten går forbi en kvinne som nærmest tvinger i mannen vann. På spørsmål om hun synes han har fått litt for mye drikke, ler de og svarer:

– Nei da, men det er så varmt at vi må drikke mye vann. Egentlig er det litt for varmt til å være i sola, sier Georgia.

Kameraten ved siden av legger til at Georgia og ektemannen Manos er fra Hellas.

– Men de synes det er for varmt i Arendal, det er jo litt vittig, sier han.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.