annonse

Canal Street torde ikke lage konsert på Hove

NY SCENE
NY SCENE: i 2014 var scenen på Hove splitter ny, og ble brukt av Hovefestivalen én gang før den gikk konk. Her står Bastille på Amfiscenen. Mats Aronsen i Canal Street sier han følte et slags ansvar for å ta scenen i bruk etterpå. (Foto: Tom Bucher)
I POLLEN
I POLLEN: Mats Aronsen midt i Pollen. Han er ikke helt sikker på hvorfor selv Pollen-konsertene er en økonomisk risk å ta. (Foto: )
ONKLP
ONKLP: Pollenkonserten frir spesielt til ungdom. Her er OnklP på scenen i Oslo før i år. (Foto: NTB scanpix)
FOR VOKSNE
FOR VOKSNE: Vazelina Bilopphøggers skal også være med på Pollenkonserten. De voksne må også få noe. (Foto: NTB scanpix)

+ – To ganger hadde vi oppe i styret om vi skulle legge én konsert på Hove. Men vi torde ikke. Det var for risikabelt. I stedet etablerte vi Pollen-konserten, sier festivalsjef Mats Aronsen.

Inger Stavelin

Nye og overraskende konsertsteder er et av Canal Streets varemerker. På øyer og skjær, på Kirkegården og industrihavna på Eydehavn. Mange husker ennå «Føling på fyllinga» – konserten med Kaizers Orchestra på Heftingsdalen renovasjonsanlegg i 2006.

Selvfølgelig har Mats Aronsen og de andre bak Canal Street sjesket på Hove, et av Arendals virkelige kremområder.

Ny scene

– Vi har drøftet det i styret to ganger. Sist da Hovefestivalen hadde gått konkurs i 2014, og den nye scenen bare sto der. Jeg følte et slags ansvar for det. Så vi var på befaringer og lagde budsjetter, sier Mats Aronsen.

Det var fristende. Ny, stor scene som ikke trengte rigging. Det naturlige, gressgrønne amfiet. Ingen kan benekte at Hove amfi er et fabelaktig sted – med bademuligheter før og etter musikken.

Men så skal folk, helst tusenvis, fraktes ut med busser, ferjer og biler. Og alt utstyret, lys, lyd, mat og drikke som hører med.

Og det kan bli regn.

Snudde tankegangen

Styret hadde pålagt Mats å styre stramt og ikke ta unødvendig risiko etter flere år med underskudd. Så vedtaket ble tommel ned, begge gangene.

– Da begynte vi å tenke i helt motsatt retning: I stedet for å dra masse folk langt av gårde på konsert, kunne vi lage en konsert der det allerede var masse folk. Nemlig midt i byen, sier Mats

Slik oppsto Pollenkonserten. Eller konsertene – for Pollenkonserten har mange band og tre scener på én billett.

Det nyskapende med den, er at alle uterestaurantene langs Pollen blir finfine steder å være, delvis under, og i alle fall mellom konsertene. De har sine egne skjenkebevillinger, mens festivalen har bevilling for områdene mellom dem. Dermed blir det lovlig å gå med en øl eller vin i hånda fra restaurantene og til scenene fram til 23.30.

Litt for foreldrene også

– Vi programmerer Pollenkonserten spesielt for de fra 13–14 til 25 år. Men vi har band for godt voksne også, og prøver å gjøre det sånn at alle generasjoner skal hygge seg, sier Mats.

Mye tyder på at de eldre vil henge rundt Boy Leslie, der Vazelina Bilopphøggers kommer.

De andre som skal øse musikk over Pollen i år, er Johnny B, Nico D, I am K, Andrew Ripper, Razika, Isak, OnklP og Nico & Vinz.

– Er Pollenkonsertene en sikker satsing økonomisk?

– Nei. Nå bruker vi 1 million på den, og den er ikke lønnsom, dessverre. De to første årene gikk den akkurat i balanse, i fjor litt under. Vi stusser veldig på det. Vi har bra artister, hyggelig stemning. Og billig! Hvor ellers får du ni timer med musikk med ni band for 800 kroner for en familie med to voksne og to barn? spør Mats.

Forsiktigere med alkohol

Han liker konseptet flergenerasjonskonsert. Når tre generasjoner møtes i byen og barnebarn og besteforeldre deler musikkopplevelser, er de fleste også forsiktigere med alkohol.

– Byen blir hyggeligere. Men det er ikke bare idyll. Vi lager gode rammer, har skjenkebånd til alle over 18 år, og har både trivselsvakter og profesjonelle vakter. Men vi må oppfordre de voksne til å ta ansvar for seg og sine unge, sier festivalsjefen, spent på hvordan årets lørdag i Pollen vil bli.

inger.stavelin@agderposten.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.