annonse

Lilly er kanskje Gåtes yngste og største fan

Første konsert
Første konsert: Lilly Stiansen Kamp (4) er med mamma Emily Kamp og pappa Kenneth Stiansen på sin første Gåte-konsert. (Foto: )
Søskenpar
Søskenpar: Gåte, med utspring i Orkdal, ble startet av søskenparet Sveinung og Gunnhild Sundli i 1999. Etter en lang pause kom de tilbake i fjor. (Foto: ELISABETH GROSVOLD)
Vilt og vakkert
Vilt og vakkert: Vokalist Gunnhild Sundli entret scenen med en slags Huldra-utkledning og en slangekrone. (Foto: )
Nykommere
Nykommere: Samboerne Thomas Sekkelsten og Monica Austefjord har akkurat flyttet til Arendal fra Sotra. Sistnevnte gleder seg til å høre Rockebandet Ændal for første gang. (Foto: )
Mange folk
Mange folk: Flere hundre hadde tatt turen til Sam Eydes plass for å få med seg Gåte. (Foto: )
Mange folk: Flere hundre hadde tatt turen til Sam Eydes plass for å få med seg Gåte. (Foto: Elisabeth Grosvold)

+ Fjorårets Gåte-comeback var til stor begeistring for mange. Også for Lilly (4) som fikk lov til å være sent oppe for anledningen.

Marie N. Kalvehagen

14 år etter forrige album gjorde Gåte i fjor et comeback til stor applaus fra landets anmeldere. At det var mange som har savnet deres miks av rock og folkemusikk, viste også antall oppmøtte på Canal Street torsdag.

– Jeg har fulgt Gåte siden oppstart, så det er veldig gøy at det har startet opp igjen, og ikke minst at de har tatt turen til Arendal, sier Kenneth Stiansen.

Favorittband

Stiansen har tatt med seg både kjæresten Emily og datteren Lilly på konserten. Gåte er blir fireåringens første konsert.

– Det har blitt favorittbandet til jenteungen, så vi tenkte hun måtte få være litt lenger oppe for anledningen, sier Stiansen videre.

Når Agderposten spør Lilly om hun synes der er gøy å være med mamma og pappa på konsert, nikker hun og gir en tommel opp.

Lang pause

Gåte, med utspring i Orkdal, ble startet av søskenparet Sveinung og Gunnhild Sundli i 1999. Det hele begynte da Gunnhild var bare 14 år, så det er kanskje ikke så rart at hun trengte en pause.

Bandet har en solid forankring i folkemusikken, og er kjent for både eksplosive og ville opptredener. Også på Canal Street var de tro til sitt rykte; Gunnhild entrer scenen på Sam Eydes plass iført en slags Huldra-utkledning og slangekrone, mens broren ankommer med sin anerkjente fele og et vilt blikk.

Nykommere til Arendal

Når Agderposten er innom Canal Street under Gåtes konsert, er det flere hundre inne på Sam Eydes plass. Mange er der for Gåte, men andre venter også i spenning på Black Debbath.

– I tillegg har jeg hørt om Rockebandet Ændal i mange år, så nå gleder jeg meg til å se dem, sier Monica Austefjord.

Austefjord har nemlig akkurat flyttet til Arendal fra Sotra sammen med kjæresten Thomas Sekkelsten. Sekkelsten er selv fra Grimstad, men fornøyd med valg av Arendal.

– Vi har begge fått jobb her, og kjøpt oss hun på Birkenlund. Så dette blir bra. Nå skal vi bare nyte den anerkjente sørlandssommeren, sier han.

marie.kalvehagen@agderposten.no


Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.