annonse

Vamp hyller Canal Street-publikummet: - La dem danse, synge med og kose seg

MAURTUE
MAURTUE: Folk satt tett i tett, og arrangøren regner med at det var 3000 som lyttet til Vamp onsdag ettermiddag. (Foto: )
BARN AV REGNBUEN
BARN AV REGNBUEN: Vennegjengen fra Arendal; Knut Georg, Oscar, Jan Egil, Bjørn Terje, Anette, Silje, Bente og Jane hadde valgt pride som årets «konsertantrekktema». (Foto: )
FENOMENALT
FENOMENALT: Øyvind Staveland og resten av besetningen i Vamp trives med et livlig publikum tett på. – Folk må få kose seg, mener Staveland, som beskrev både scene, publikum og Mærdø som «fenomenalt». (Foto: SYNNØVE SKEIE FOSSE)
BLODFAN
BLODFAN: Noen sikret seg at de kunne nyte konsertopplevelsen flere ganger. (Foto: )
Stemning
Stemning: Ingenting å si på stemningen blant publikum. (Foto: )
BURSDAGSFEIRING
BURSDAGSFEIRING: Kim Isaksen (helt til høyre, Anja Ekrem, Bård Brekke, Grete Stebekk og Bitte Brekke koste seg med Vamp og bursdagsfeiring. (Foto: )
VENNINNETREFF
VENNINNETREFF: Grethe Folkestad, Brit Treider og Bente Mikkelsen har gjort det til tradisjon å ha venninnetreff på Mærdø-konserten. (Foto: )
AVKOBLING
AVKOBLING: Ikke alle var like interesserte i musikken ... AVKOBLING (Foto: )

+ Noen hentet seg øl og vin. Noen danset. Andre sang med, mens noen snakket litt med sidemannen. Helt ok for Vamp, som hyller både publikum og naturscenen på Mærdø.

Synnøve Skeie Fosse

Flere artister, både norske og utenlandske har gått hardt ut mot det norske konsertpublikummet og refset dem for ikke å følge godt nok med på det som skjer på scenen.

Det er frontfigur i Vamp, Øyvind Staveland, helt uenig i.

– Nei fy! Det er ikke mulig å være misfornøyd med vårt publikum!

– La publikum kose seg på konsert. Det er sommer, da må vi ha lave skuldre. Om noen vil gå etter øl eller danse eller synge, er det helt ok. Vi har aldri følt at publikum har forstyrret oss eller vært respektløse, sier Staveland.

På skotuppene

På Mærdø hadde det populære Vestlandsbandet fansen bokstavelig talt på skotuppene. Tett i tett fra «scenekanten» til skogbrynet var rundt 3000 mennesker samlet. Og stemningen var satt fra det første buestrøket til Staveland.

– Publikum var helt fantastiske. Det samme er omgivelsene her ute. Vi trives veldig godt med å ha dem som tett på. Det kler musikken vår. Å spille her er helt fenomenalt. Det er stort og intimt på samme tid – og utrolig koselig med fire generasjoner på samme konsert. Du får ikke en bedre arena å spille på enn dette, skryter Staveland.

Flere tonn utstyr

Hvor mange instrumenter de seks på scenen trakterer til sammen, har ikke Staveland tall på. Selv spiller han sju, åtte, ni, ti- han er ikke helt sikker selv.

– Hvor mye utstyr har dere med dere?

– Noen tonn blir det nok. Det er viktig med gode høyttalere når man spiller utendørs. Poenget er ikke at det skal være så høyt, men at det er god lyd og alle får høre.

28 år

Det er 28 år siden bandet fra Haugesund ble stiftet. Noen musikere har kommet og gått, men Staveland har vært med hele veien. Gjennom hundrevis av konserter og 14–15 album. Etter Canal Street går turen til Kristiansand og Ravnedalen før det blir solooppgangskonsert i Larvik natt til lørdag.

Bursdagsfeiring

På brygga hadde en vennegjeng fra Arendal og Vegårshei luksuspiknik med carpaccio og parmesan på tallerkenen og festbobler i glasset.

– Vi feirer bursdag! Å dra på konsert på Mærdø er tradisjon, sa Kim Isaksen, Anja Ekrem, Bård og Bitte Brekke, samt Grete Stebekk.

De fikk det de kom for alle 3000. Både «Tir Na Noir», «Hønsahus» og «13 Humler» sto på spillelista. Og da ekstranumrene «Liten Fuggel» og «Månemannen» ljomte over gressbakkene sto stemningen bokstavelig talt til himmels.

syfo@agderposten.no