annonse

Familien fryktet ferien var over – så fikk de låne lokalt verksted

Tøff campingbil
Tøff campingbil: Her står familien samlet med campingbilen. Roar Josephsen, far Alexander Oberlechner, mor Angelika Bereuter sammen med barne og verkstedansatte. (Foto: Josephsen)

+ Den østerriske familien hadde en verst tenkelig start på sommerferien. Den ikoniske campingvogna brøt sammen da de var kommet til Sørsvann i Arendal.

Matias Smørvik

Det var mangeåring bilberger Roar Josephsen som fortalte Agderposten om det gledelig møte han hadde med den østerriske familien. 

– Det var en skikkelig tøff, tung campingbil. En som du nesten aldri ser lenger, i hvert fall ikke i Norge, sier Josephsen. 

Familien unngikk å måtte avlyse ferieplanene da biler havarerte. På Josephsens sitt verksted på Stoa fikk familiefar Alexander Oberlechner, som tilfeldigvis også er bilmekaniker, skru hele natt til lørdag. Morgenen etter kom en ny girkasse seilende med danskebåten. Det var en kamerat av familien som hadde tatt girkassen med seg fra Holland. 

– Det var et herlig besøk og litt utenom det vanlig. Resten av familien fikk låne vår bil til å kjøre ut til sjøen og bade, mens faren var igjen verkstedet vårt, forteller Josephsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.