annonse

De prøvde en vanlig utlysning. Og så prøvde de dette

DANSEUTLYSNING
DANSEUTLYSNING: Sykepleierne i Margaretestiftelsen vil ha en ny kollega, og kaster seg ut i dansen. (Foto: Skjermdump)

+ Det var ikke etter boka, men ideen var for god til å stoppes, sier sjefen til sykepleierne på Margaretestiftelsen i Arendal.

Tarald Reinholt Aas

«Er du vår nye sykepleier?»

Avdelingslederen åpner døra, og flokken av sykepleiere i Arendal danser seg inn i en stillingsutlysning helt utenom det vanlige.

Rekrutteringsfilmen ble postet på Facebook, og fikk raskt tusenvis av delinger.

– Vi ville gjøre noe morsomt ut av det, forteller sykepleier og initiativtaker Carina Severinsen (det er hun som danser i front med ansattskilt og hvite sko).

Egentlig, forteller hun, var dansen planlagt som noe de skulle gjøre internt – for beboerne.

Dansende utlysning

De hadde allerede øvd inn «gastrodansen», kjent gjennom TV 2, da de fikk ideen om å filme det hele, og bruke det til en stillingsutlysning.

For hadde ikke Margaretestiftelsen allerede lyst ut en jobb, med nokså laber respons?

Nei, Dans måtte det bli.

– Jeg må rose ledelsen. Beskjeden var «kjør på», sier Severinsen.

Midtveis i mai ble filmen lagt ut på sosiale medier, og har raskt oppnådd et hundretall delinger og – når dette skrives – nesten 8.000 visninger.

Positiv til ideen

Konstituert avdelingsleder Karin Joyce Mets bidrar selv i videoen. Hun poengterer at ideen kom fra de ansatte. 

Selv er hun litt tvilende til om danse-utlysninger fungerer.

– Men ideen, en video om å vise hvem vi er, den utførte på en glimrende måte.

– Hva med søknadene?

– Vi er ikke ferdige med prosessen. Men jeg tror nok det blir en ansettelse om kort tid, sier Mets litt hemmelighetsfull til Agderposten.

Skryter av jobben

Sykepleier Severinsen, med ni år bak seg i jobben, har inntrykk av at det sjelden er særlig blest om sykepleierstillinger i kommunesektoren. Det mener hun er ufortjent:

– Jobben i kommunen er mer lærerik enn mange tror! Jeg oppfordrer særlig nyutdannede sykepleiere til å søke jobb i hjemmesykepleien fremfor på sykehus. Begynner man rett på en spesialisert avdeling hos sykehusene, så blir man gjerne dreven på akkurat det fagfeltet. I hjemmesykepleien kommer man til «alle typer» pasienter: gamle, unge, kreftpasienter, hjertepasienter psykikiatriske pasienter, nevner hun, og fortsetter:

– De fleste som begynner hos oss, blir værende i mange år. Og de som slutter hos oss kommer ofte tilbake senere. Jeg tror arbeidsmiljøet vårt er det som holder oss gående når det til tider er veldig hektisk, sier sykepleieren, som også var initiativtaker til dansestuntet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.