annonse

Milliongave til skolekorpsene

Utdeling
Utdeling: Frode Pedersen i Sparebanken Sør har selv spilt i skolekorps og syntes det var stas å dele ut penger. Lena Omholt (nærmest), Tor Inge Forsdal, Lena Homdrom Gustafson, Monica Rieber Terjesen og Nora Løddesøl (skjult) tok imot. (Foto: Jan Espen Thorvildsen)
Felleskorps
Felleskorps: 160 skolemusikanter spilte Gammel jegermarsj i pausen under ØIF Arendals kamp mot Kolstad. (Foto: Jan Espen Thorvildsen)
Publikumsvegg
Publikumsvegg: Flere av korpsene har spilt på kamp tidligere, men aldri så mange på en gang. (Foto: Jan Espen Thorvildsen)
Denne kvartetten tok imot penger på vegne av lokale korps. Fra venstre
GLADE MOTTAKERE: Nora Løddesøl fra Stinta, Monica Rieber Terjesen fra Øyestad, Lena Homdrom Gustafson fra Guttemusikken og Tor Inge Forsdal fra Tromøy. I tillegg tok Monika Omholt imot på vegne av Stokken. (Foto: Jan Espen Thorvildsen)
UTDELER
UTDELER: Frode Pedersen ga vekk 2,5 millioner kroner. (Foto: Jan Espen Thorvildsen)
SPILTE
SPILTE: Med 1.839 personer i hallen fikk korpsmusikantene mange tilhørere. (Foto: Jan Espen Thorvildsen)

+ 160 musikanter spilte midt i håndballkampen som kvittering for 2,5 millioner kroner.

Irene Hegge Guttormsen

Sparebanken Sør gir 2,5 millioner kroner til skolemusikkorpsene.

Mye dugnad

– Pengene er fordelt på aktive korps i de nærområder hvor banken har kontorer. Det er først og fremst skolekorps som blir tilgodesett. Med gavetildelingen ønsker banken å gi en håndsrekning til skolekorpsene, som får lite offentlig støtte og jobber hardt for å få endene til å møtes, sier banksjef Sidsel Christiansen.

– Skolekorpsene drives for en stor del på dugnad, og det er normalt lite av sponsormidler fra næringslivet i korpsenes regnskaper. Gaven fra banken vil gjøre det mulig å skifte ut gamle instrumenter og supplere uniformene, fortetter hun.

Og midt i NM-semifinalen mellom ØIF Arendal og Kolstad entret altså hele 160 lokale musikanter banen for å spille Gammel Jegermarsj sammen.

Samme i 2014

Banken har gitt samme sum til korps også tidligere.

– Ja, vi delte ut 2,5 millioner til korps også i 2014. Vi får mange søknader og forespørsler og for å gjøre det rettferdig, gir vi en sum som så dele ut fra medlemsmasse, forteller Sidsel Christiansen far en båt i Italia.

Pengene deles på korps i hele bankens forretningsområde fra Bryne til Skien.

– Veldig fornøyd

Monica Rieber Terjesen i Øyestad skolemusikkorps sier pengene kommer veldig godt med.

– Noe vil gå til vanlig drift, men vi er et korps i veldig vekst og håper på mange nye aspiranter til høsten, så da trenger vi flere instrumenter, sier hun takknemlig.

Korpset hun er leder fro skal for øvrig delta i NM i et samarbeid med Tromøy skolemusikkorps. Det skjer i Larvik i juni.

Stinta skolemusikkrops skal også dit.

irene@agderposten.no