annonse

Disse Arendals-ungdommene vil hjelpe Hove og Canal Street. Nå får de dra til NM

VINNERE
VINNERE: Prisutdeler Gunnar P. Thomassen fra Sparebanken Sør, sammen med gjengen fra de BeeSaved UB fra KVS-Lyngdal (til venstre) og tre av de fem som står bak WebFrame UB fra Arendal videregående skole; Eivind Braatlund Larsen, Oscar Wold Halland og Jens Martin Flørenes. (Foto: Siril Reyes Aartun)
PÅ MESSE
PÅ MESSE: Simen Bai (f.v.), Oscar Wold Halland og Eivind Braatlund Larsen i aksjon på messe på Amfi Arenda i februar. Her forteller de om bedriften til Kristine Ruim Fredheim og Jonas Theodor Botnen. (Foto: Irene Hegge Guttormsen)

+ Fem ungdommer utvikler en plattform som skal binde arrangører og frivillige bedre sammen. Dette bringer dem til NM for ungdomsbedrifter.

Irene Hegge Guttormsen

Teknologi- og programvarebedriftem Webframe Ungdomsbedrift (UB) fra Arendal videregående skole skal representere Aust-Agder under NM for ungdomsbedrifter på Norges Varemesse på Lillestrøm 25. og 26. april.

Samarbeid med Canal Street

Styreleder og produktansvarlig Oscar Wold Halland i er fornøyd:

– Plattformen skal fungere som et bindeledd mellom organisatorer og frivillige, og skal kunne benyttes like godt til engangs-arrangementer som faste aktiviteter. Fremtidsvisjonen vår vil være å bygge plattformen og dens funksjoner så dynamisk som mulig slik at alle kan dra nytte av den, sier han.

– Under konseptualiseringen har vi samarbeidet med blant annet Hove Music Festival og Canal Street. I tillegg til at vi har fått masse god hjelp av mentorene våre i Batfish. Lokal nettverksforankring har vært viktig for oss, samtidig som vi allerede nå merker at det å ha greiner ut i det generelle arrangør-Norge har stor positiv innvirkning på bedriften vår og dens merkevare.

Disse vant

Q42 Kristiansand Kongressenter kokte av kreativitet, skaperglede og energi da årets fylkesmesse for ungdomsbedrifter ble arrangert før helgen.

WebFrame UB består av daglig leder Simen Bai, økonomiansvarlig Eivind Braatlund Larsen, styreleder og produktansvarlig Oscar Wold Halland, markedsansvarlig Hannah Eilertsen og partnerkontakt Jens Martin Flørenes.

Kvitèr UB fra Dahlske videregående skole skal også til NM med sitt hovedprodukt Mitt fravær.

- Vi vant fire førstepriser, som dermed gjorde at vi fikk bli med til NM, sier Julian A. Flaaten som kreativ leder og PR-ansvarlig for  bedriften.

Kvitèr UB tilbyr en tjeneste som skal hjelpe elever å regne ut hvor mye fravær de har i ulike fag. 

BeeSaved UB fra KVS-Lyngdal ble beste ungdomsbedrift fra Vest-Agder.

Vil øke frivillighet

Oscar Wold Halland sier dette om tankene bak bedriften:

– Organisasjoner med mange frivillige mangler gode arbeidsverktøy for å organisere arbeidet og spre informasjon raskt. Norge er et av verdens mest ensomme land. Vi nordmenn er ikke så flinke til å «komme oss ut» eller å være sosiale med andre mennesker. Begge disse problemene ønsker vi å gjøre noe med.

– Takket være selvlærte kunnskaper og erfaringer kan vi tilby en konkurransedyktig og tidsriktig digital plattform for å løse problemstillingene våre.

Vi skaper en digital plattform som:

– Bidrar til økt frivillig engasjement.

– Sikrer at informasjon om det inkluderende ved å være engasjert som frivillig når yngre målgrupper.

– Er enkel i bruk.

– Tar vekk en del av byrden med å ha frivillige, for organisatorer.

– Hard konkurranse

Han sier også at konkurransen om å være beste ungdomsbedrift i Aust-Agder har vært knallhard i år.

– Vi går på den skolen med mange veldig kreative og framtidsrettede hoder som har skapt produkter og ideer som vi aldri selv hadde funnet på! For å nevne noen: Miljøpakken UB med sine pedagogiske pakkeløsninger med tegninger og oppgaver knyttet direkte til FNs bærekraftsmål, paperLESS UB med sine innpakningsposer for å redusere papirbruken og Kvitér UB ved Dahlske videregående som har skapt et produkt med stort brukerpotensial og som dekker et solid behov mange av oss på videregående har: Nemlig å ha kontroll på fraværsprosenten. Det skal få bli en ære å representere Aust-Agder i NM, og vi gleder oss som unger på julaften allerede nå.

500 unge

98 Ungdomsbedrifter med tett på 500 elever mottok konstruktive tilbakemeldinger fra engasjerte dommerpanel.

Totalt har nærmere 100 representanter fra Agders arbeids- og næringsliv bidratt med tid og kompetanse som dommere, enten i forhåndsjuryering eller juryering underveis på dagens messe. Ungdomsbedriftene bekreftet at skapergleden blomstrer på Agder gjennom sin deltakelse i 18 ulike konkurransekategorier.

– Det er helt strålende å se at det harde arbeidet ungdomsbedriftene har lagt ned gjennom skoleåret springer ut i en energisk fylkesmesse! Vi skal også gi honnør til engasjerte lærere som legger til rette for erfaringslæring, kreativitet, samarbeid og tverrfaglighet – med både prøving og feiling krever det mot, sier daglig leder Aleksander Lien i Ungt Entreprenørskap Agder via en pressemelding.

Fantastiske ungdommer!

– Det kokte hele dagen – og det tok helt av da vinnerne ble kåret, sier styreleder Terje With Andersen i Ungt Entreprenørskap Agder.

Også i år var det et høyt nivå på entreprenørene – og ikke minst en god bredde innenfor produktideer og skaperevne!

– Det er ikke tvil om at det å oppmuntre til kreativitet, energi, entusiasme og ikke minst entreprenørånd blant den yngre generasjon er en særdeles viktig investering for fremtiden, sier Kenneth Sjåvåg, privatøkonom i Sparebanken Sør. Ingen mengde olje eller gass kan måle seg med betydningen av det, og jeg er stolt og glad for at vi som en litt mer «voksen» bedrift har fått muligheten til å hjelpe med å legge til rette for dette arbeidet, gjennom flere år, avslutter Sjåvåg.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.