annonse

Under konserten på Sørlandet ble han pågrepet av politiet. Nå kommer han til Canal Street

Til Canal Street
Til Canal Street: Den omstridte rapperen Kamelen kommer til Canal Street i sommer. Sist han spilte på Sørlandet ble konserten stoppet av politiet og han ble pågrepet og kastet på glattcelle. (Foto: Pressefoto)

+ Kamelen fra Bergen kommer til Pollenkonserten i Arendal 27. juli i sommer.

Jørund Flaa

Det opplyser Canal Street i en pressemelding 

– Vi presenterer en av de heteste hiphopartistene i Norge til Pollenkonserten 27. juli: Kamelen fra Bergen. Han er nettopp nominert til Spelemannsprisen for «Årets gjennombrudd», heter det i pressemeldingen. 

Satt i arrest

Da Kamelen spilte på Sørlandet, nærmere bestemt i Kristiansand, i desember, ble han pågrepet av politiet. 

I en tidligere versjon av saken skrev vi at det skjedde sist han spilte på Sørlandet – men en observant leser gjør oppmerksom på at artisten i mellomtiden har holdt konsert på Samsen – uten politiets inngripen. 

Agder politidistrikt valgte å avslutte konserten mens den pågikk, og artisten måtte tilbringe 13 timer på glattcelle. 

– Dette for å opprettholde sikkerhet for publikum og ro og orden. Også fordi det var flere slagsmål, vold mot vakter, ordensforstyrrelser, bruk og besittelse av narkotika, høyt antall berusede personer, forlumepling av politiet samt forsøk på vold mot politiet, oppsummerte operasjonsleder Eyvind Formo i Agder politidistrikt på Twitter 8. desember. 

Kritikk

Politiets avgjørelse ble kraftig kritisert i de påfølgende dagene.

– Det er vel grunn til å frykte at politiet ikke akkurat er veldig glad i klienten min. Det er et spørsmål om hans rettssikkerhet er like stor som alle andre, men det får vi se etterhvert. Det er ganske utrolig at han er pågrepet og har sittet i arresten en natt på grunn av dette, sa advokat Jørgen Riple til Dagbladet dagen etter. 

Rapperens tekster er ofte svært kritiske mot politiet. Selv hevdet artisten i Fædrelandsvennen at han kun hadde ropt «fuck the police».

- Men jeg motsatte meg aldri politiets arbeid, eller oppfordret noen til å ikke høre på dem. Jeg driver med kunst og har ikke fremprovosert noe som helst. Dette er maktmisbruk, og politiet har drite seg fullstendig ut, sa han til Fædrelandsvennen.

Undergrunnsfavoritt

Den unge hiphoplegenden Kamelen har for lengst etablert seg som en undergrunnsfavoritt her til lands, opplyser Canal Street.

Rapperen Kamelen heter egentlig Marcus Kabelo Møll Mosele og er fra Laksevåg i Bergen. Han ble landskjent i 2015 da han rømte fra politiets varetekt, samtidig med at han slapp singelen «Si ingenting».

Kamelen har signert med rapkollektivet og plateselskapet NMG/G – Huset og i 2017 kom han ut med albumet Ambivalent.

Han ble nominert til Spelemannsprisen 2018 i klassen årets gjennombrudd & Gramo-stipend.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.