annonse

Her er programmet for Arendalsuka: «Willoch er vår beste venn»

BESTEVENN
BESTEVENN: «Norges klokeste mann» er han kalt, og Øystein Djupedal kaller ham Arendalsukas beste venn. Også i år kommer Kåre Willoch hit den andre uka i august, for å delta i den store samtalen i Kulturhuset, som vanlig ledet av Anne Grosvold (t.h), Her fra 2017. Også Willochs tidligere «favoritfiende», Gro Harlem Brundtland, har bekreftet sin deltakelse. (Foto: ELISABETH GROSVOLD)
LIVE
LIVE: Øystein Djupedal presenterte programmet direkte fra Thon Hotel Vika Atrium i Oslo. (Foto: Arendalsuka)
NYSKAPNING
NYSKAPNING: Harald Stanghelle leder flere samtaler i Bakgården. (Foto: )
GLEDER SEG
GLEDER SEG: Øystein Djupedal presenterte hovedprogrammet torsdag. Her med komiteens Helene Falch Fladmark i 2017. (Foto: LIV EKEBERG)

+ Er dannelse og ytringsfrihet to sider av samme sak?

Liv Ekeberg

Spørsmålene er som vanlig store og temaene favner som vanlig vidt og bredt på Arendalsuka – og i et valgår er det naturlig at en av debattene heter «By og land – mann mot mann?».

– Vi har et veldig omfattende program med aktuelle temaer som gjenspeiler at det er valgår, sa Øystein Djupedal til Agderposten få minutter før han gikk inn i et fullsatt Thon Hotel Vika Atrium i Oslo for å presentere programmet for 280 inviterte.

Her kan du se opptak av presentasjonen:

Bompenger, krim og utdanning

Arendalsukageneralen er stolt over årets program, og snakket på inn- og utpust til Agderpostens før torsdagens presentasjon:

– Vi har bompenger, kriminalitet, skole, helse, EØS – blant annet – og flere spennende sesjoner om internasjonalt samarbeid. i tillegg har vi en nyskapning i Bakgården og en rekke flotte konserter, sier Djupedal.

Vi rekker å smette inn et spørsmål når han må trekke pusten.

Livet, døden og kjærligheten

– En programpost heter «Livet, døden, kjærligheten – en samtale om framtida» – det var da voldsomt stort?

– Ja, vi er veldig opptatt av framtida, og dette blir garantert en fantastisk samtale mellom Kåre Willoch, Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg, Nobelkomiteens Berit Reiss-Andersen og komiker Yousef Hadaoui, sier Djupedal.

– Willoch er Arendalsukas beste venn. Han er en fabelaktig fyr, klok og reflektert, og har vært med alle år bortsett fra et år han var syk.

Klokere ut enn inn

«Den store samtalen» vil som vanlig finne sted i Store Torungen, under stødig ledelse av Anne Grosvold.

– Vårt mål er at folk skal gå litt klokker ut enn inn, og derfor legger vi vekt på å ha dyktige programledere, sier Djupedal.

Arendalsukas første programpost er internasjonal:

Eyde-klyngen, Universitetet i Agder og Arendalsuka er arrangør for posten Global Outlook, der den prisvinnende journalisten Anita Pratap skal snakke om paradigmeskiftene vi ser i en rekke sektorer, innenfor politikk, næringsliv og klima.

Stanghelle i Bakgården

Årets nyskapning er også egnet til å skue utover egen navle:

Tidlige redaktør i Aftenposten Harald Stanghelle ble i fjor medlem av programkomiteen i Arendalsuka og samler noen av landets fremste USA-eksperter til samtale om hvor USA står et år før presidentvalget og en annen kveld om FN «vår mann i Syria».

Hele hovedprogrammet finner du her.

annonse